I-a murit mama în brațe. Cum s-a folosit Ray Liotta de tragedie în „Goodfellas”

Actorul care s-a prăpădit prematur, la numai 67 de ani, pe 26 mai, și-a început cariera în anii ’80 și, în cele peste patru decenii care s-au scurt de atunci, a devenit unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, jucând roluri memorabile în filme precum „Something Wild”, „Field of Dreams” și „Operation Dumbo Drop”.

image

Cel mai cunoscut personaj al său, însă, a fost Henry Hill din producția de mare succes „Goodfellas”, în care le-a dat replica unor monștri-sacri ai marelui ecran precum Robert De Niro și Joe Pesci. Filmul a avut o replica devenită apoi faimoasă - „De când îmi aduc aminte, știu că mi-am dorit să fiu mafiot”.

O lume întreagă l-a admirat pe Ray în filmul regizat de marele Martin Scorsese, însă puțini cunosc tragedia din viața reală a actorului care l-a determinat pe acesta să ofere una dintre cele mai puternice prestații din cariera sa. Când a stat de vorbă cu gazdele emisiunii „Today”, în 2021, Liotta a vorbit despre evenimentul din familia sa care a schimbat filmul „Goodfellas”.

Una cu personajul?

După cum spunea chiar anul trecut, Ray a declarat că el nu este precum personajul pe care l-a interpretat în „Goodfellas”, neajungând să se bată niciodată, nici măcar în copilărie sau adolescență. Însă, cu toate acestea, actorul a recunoscut că unele dintre scenele filmului au fost inspirate din viața lui reală.

Starul hollywoodian a fost adoptat după ce mama lui naturală l-a abandonat într-un orfelinat la scurt timp după naștere. A crescut, alături de familia lui adoptivă, în Union, New Jersey, iar părinții acestuia erau cât se putea de mândri de cariera pe care tânărul și-o alesese. Însă bucuria lor n-a durat mult…  

„Mama avea cancer pe durata filmărilor de la «Goodfellas» și a murit în mijlocul filmărilor. Asta a schimbat situația în mod dramatic…”, a declarat actorul pentru Today. Ray a continuat să povestească cum se afla în toiul filmărilor într-o zi de vineri, când cineva i-a spus că mama lui nu era deloc OK.

Tragedia care i-a schimbat viața și cariera

Liotta și-a amintit cum simțea că i s-au înmuiat genunchii la aflarea vestei, însă nu a părăsit platoul de filmare imediat. Și-a încheiat treaba pe ziua respectivă și apoi a fugit îngrijorat spre spital, pentru a fi la căpătâiul celei care a avut grijă de el toată viața lui. „M-am întors la ea în noaptea aceea…”, a povestit actorul. „Și am avut noroc că eram acolo când s-a stins din viață, a murit, pur și simplu, în brațele mele!”, a conchis acesta.

Ray a ținut să precizeze că nu vorbise niciodată în public despre asemenea subiect dureros. În timpul altui interviu din 2019, actorul a detaliat subiectul. După moartea mamei lui, acesta a avut de tras o secvență în care „a trebuit să traversez o stradă și să ameninț cu pistolul pe cineva. Știu că atunci m-am gândit la mama mea. Și mi-a stârnit o furie greu de stăpânit. Atunci au ieșit la iveală chestii din mine pe care nici eu nu știam că le aveam… Toate personajele pe care le-am jucat au ceva din mine, nu se poate altfel”, a declarat Liotta.

Perfecționist până la capăt

Ray Liotta a fost un actor fabulos, care s-a contopit minunat cu personajele lui. Chiar și după ce și-a pierdut mama, a ținut morțiș să-și facă meseria cât putea el de bine. Se prezenta pe platoul de filmare întotdeauna pregătit, cu toate replicile memorate. De ce atâta străduință la un actor de calibrul lui? „Am avut întotdeauna această etică profesională, pentru simplul motiv că încă consider că n-am dat lovitura, că tot trebuie să dovedesc cuiva cât sunt de bun”, a declarat regretatul actor.

Foto - ShutterstockRecente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg