I-a murit mama în brațe. Cum s-a folosit Ray Liotta de tragedie în „Goodfellas”

Actorul care s-a prăpădit prematur, la numai 67 de ani, pe 26 mai, și-a început cariera în anii ’80 și, în cele peste patru decenii care s-au scurt de atunci, a devenit unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, jucând roluri memorabile în filme precum „Something Wild”, „Field of Dreams” și „Operation Dumbo Drop”.

image

Cel mai cunoscut personaj al său, însă, a fost Henry Hill din producția de mare succes „Goodfellas”, în care le-a dat replica unor monștri-sacri ai marelui ecran precum Robert De Niro și Joe Pesci. Filmul a avut o replica devenită apoi faimoasă - „De când îmi aduc aminte, știu că mi-am dorit să fiu mafiot”.

O lume întreagă l-a admirat pe Ray în filmul regizat de marele Martin Scorsese, însă puțini cunosc tragedia din viața reală a actorului care l-a determinat pe acesta să ofere una dintre cele mai puternice prestații din cariera sa. Când a stat de vorbă cu gazdele emisiunii „Today”, în 2021, Liotta a vorbit despre evenimentul din familia sa care a schimbat filmul „Goodfellas”.

Una cu personajul?

După cum spunea chiar anul trecut, Ray a declarat că el nu este precum personajul pe care l-a interpretat în „Goodfellas”, neajungând să se bată niciodată, nici măcar în copilărie sau adolescență. Însă, cu toate acestea, actorul a recunoscut că unele dintre scenele filmului au fost inspirate din viața lui reală.

Starul hollywoodian a fost adoptat după ce mama lui naturală l-a abandonat într-un orfelinat la scurt timp după naștere. A crescut, alături de familia lui adoptivă, în Union, New Jersey, iar părinții acestuia erau cât se putea de mândri de cariera pe care tânărul și-o alesese. Însă bucuria lor n-a durat mult…  

„Mama avea cancer pe durata filmărilor de la «Goodfellas» și a murit în mijlocul filmărilor. Asta a schimbat situația în mod dramatic…”, a declarat actorul pentru Today. Ray a continuat să povestească cum se afla în toiul filmărilor într-o zi de vineri, când cineva i-a spus că mama lui nu era deloc OK.

Tragedia care i-a schimbat viața și cariera

Liotta și-a amintit cum simțea că i s-au înmuiat genunchii la aflarea vestei, însă nu a părăsit platoul de filmare imediat. Și-a încheiat treaba pe ziua respectivă și apoi a fugit îngrijorat spre spital, pentru a fi la căpătâiul celei care a avut grijă de el toată viața lui. „M-am întors la ea în noaptea aceea…”, a povestit actorul. „Și am avut noroc că eram acolo când s-a stins din viață, a murit, pur și simplu, în brațele mele!”, a conchis acesta.

Ray a ținut să precizeze că nu vorbise niciodată în public despre asemenea subiect dureros. În timpul altui interviu din 2019, actorul a detaliat subiectul. După moartea mamei lui, acesta a avut de tras o secvență în care „a trebuit să traversez o stradă și să ameninț cu pistolul pe cineva. Știu că atunci m-am gândit la mama mea. Și mi-a stârnit o furie greu de stăpânit. Atunci au ieșit la iveală chestii din mine pe care nici eu nu știam că le aveam… Toate personajele pe care le-am jucat au ceva din mine, nu se poate altfel”, a declarat Liotta.

Perfecționist până la capăt

Ray Liotta a fost un actor fabulos, care s-a contopit minunat cu personajele lui. Chiar și după ce și-a pierdut mama, a ținut morțiș să-și facă meseria cât putea el de bine. Se prezenta pe platoul de filmare întotdeauna pregătit, cu toate replicile memorate. De ce atâta străduință la un actor de calibrul lui? „Am avut întotdeauna această etică profesională, pentru simplul motiv că încă consider că n-am dat lovitura, că tot trebuie să dovedesc cuiva cât sunt de bun”, a declarat regretatul actor.

Foto - Shutterstock



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg