Îngrijeşte-ţi părul cu şampoane din natură!
Ai testat tot felul de produse din comerţ, care mai de care mai scumpe, dar n-ai reuşit să rezolvi problemele părului tău? Nu te resemna! Încearcă şampoanele cu ingrediente naturale, simplu de făcut şi ieftine, care fac minuni pentru podoaba capilară.
Şampon hidratant cu muşeţel
Ai nevoie de:două ouă,trei linguri de bicarbonat de sodiu,două linguri de ulei de măsline,două linguri de suc de lămâie şi o linguriţă ceai de muşeţel
Cum procedezi:Mixează bine ouăle,apoi adaugă bicarbonatul,uleiul de măsline,ceaiul de muşeţel şi sucul de lămâie. Amestecă ingredientele câteva minute. Aplică pe scalp şi păr,masează uşor şi apoi clăteşte cu apă călduţă din abudenţă.
Pont:Acest şampon este bun şi dacă vrei să obţii o nuanţă de şaten deschis,deoarece ceaiul de muşeţel deschide părul la culoare.
Şampon pentru strălucire
un ou,două linguri de suc de lămâie,o lingură oţet de mere şi două linguriţe de ulei de măsline
Mixează ingredientele până se omogenizează. Aplică pe păr şi scalp,lasă să acţioneze 10 minute şi apoi spală-te cu apă caldă.
Bine de ştiut!Acidul acetic din oţetul de mere îndepărtează rezidurile,descurcă părul mai uşor şi revitalizează podoaba capilară.
Şampon fortifiant
coji de lămâie şi de castravete,în funcţie de cât de lung ai părul
Pune cojile într-un blender şi mixează-le până ce obţii o pastă. Aplic-o pe păr şi la rădăcini,lasă să stea un sfert de oră şi clăteşte. Dacă simţi că părul nu e destul de curat,poţi combina pasta cu o linguriţă din şamponul tău obişnuit şi spală-te din nou.
De reţinut!Cojile de lămâie previn căderea părului şi ajută la creşterea acestuia.
Şamponul cu rozmarin te scapă de mătreaţă
o ceaşcă de apă fierbinte,două linguriţe oţet de mere,o linguriţă de rozmarin mărunţit,proaspăt sau uscat,un plic de ceai de urzică,jumătate de cană de fulgi de săpun (bucăţi de săpun,de preferat organic sau de casă,daţi prin răzătoare sau tăiaţi bucăţi mici),o linguriţă de unt
Pune fulgii de săpun într-o tigaie mai veche sau o cratiţă pe aragaz împreună cu untul şi,când s-au topit,dă-i deoparte. Adaugă restul ingredientelor,amestecă-le bine şi lasă-le să stea cel puţin un sfert de oră. Aplică şamponul pe scalp şi păr,freacă bine,cu buricele degetelor,apoi îndepărtează spuma şi clăteşte cu multă apă călduţă.
Extra Pont.Rozmarinul este ideal dacă vrei să-ţi menţii timp îndelungat culoarea părului vopsit.
Şampon pentru un păr mătăsos
o cană cu apă,un pumn de fulgi de săpun,două linguriţe glicerină vegetală şi 10 picături ulei esenţial de lavandă
Pune apa la fiert şi,după ce a dat în clocot,ia-o de pe foc şi adaugă fulgii de săpun,până când aceştia se dizolvă. Amestecă apoi glicerina şi,când se răceşte,toarnă uleiul.
Info:Glicerina vegetală se găseşte la plafar şi 100 de grame costă între 10 şi 13 lei.