Intervenţii care «corectează» cicatricele

1 68790 original jpg jpeg

Cicatricile de pe piele pot fi urmarea unui accident, a unei boli sau a unui act terapeutic chirurgical. Indiferent de cauză, ele sunt considerate foarte neplăcute. Iată cum se pot trata!

Leziunile de pe faţă,chiar dacă sunt mici,sunt cele mai greu de ascuns. Specialiştii dermatologi au diverse soluţii ca să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti aspectul cicatricilor cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.

Aspectul cicatricilor rămase după operaţii este foarte divers şi depinde în mare măsură de reacţia pielii la actul chirurgical,dar şi de măiestria chirurgului care operează. „În tratarea cicatricilor,se folosesc mai multe feluri de lasere ultraperformante care regenerează şi netezesc pielea. Cu ajutorul toxinei botulinice se limitează tracţiunea din zona cicatriceală,se dă volum unei zone sau,dimpotrivă,se aplatizeayă şi înmoaie cicatricea”,spune Mihaela Leventer,fondator clinica DermaStyle.

Pentru a masca zonele cu probleme,dermatologii injectează medicaţie specifică acestei probleme,cum ar fi toxina botulinică. De asemenea,se foloseşte dermabraziunea. Ea se efectuează cu ajutorul unui instrument rotativ de viteză mare,prevăzut cu o perie sau rotiţă abrazivă. Aceasta are rolul de a îndepărta stratul superficial al pielii,procedura fiind urmată de apariţia unui nou strat şi corectarea neregularităţilor de pe suprafaţa pielii.

De asemenea,cicatricile se pot vindeca şi cu excizie chirurgicală,după care are loc reaşezarea corectă a straturilor pielii,şi cu terapia laser. Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg