Intervenţii care «corectează» cicatricele
Cicatricile de pe piele pot fi urmarea unui accident, a unei boli sau a unui act terapeutic chirurgical. Indiferent de cauză, ele sunt considerate foarte neplăcute. Iată cum se pot trata!
Leziunile de pe faţă,chiar dacă sunt mici,sunt cele mai greu de ascuns. Specialiştii dermatologi au diverse soluţii ca să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti aspectul cicatricilor cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.
Aspectul cicatricilor rămase după operaţii este foarte divers şi depinde în mare măsură de reacţia pielii la actul chirurgical,dar şi de măiestria chirurgului care operează. „În tratarea cicatricilor,se folosesc mai multe feluri de lasere ultraperformante care regenerează şi netezesc pielea. Cu ajutorul toxinei botulinice se limitează tracţiunea din zona cicatriceală,se dă volum unei zone sau,dimpotrivă,se aplatizeayă şi înmoaie cicatricea”,spune Mihaela Leventer,fondator clinica DermaStyle.
Pentru a masca zonele cu probleme,dermatologii injectează medicaţie specifică acestei probleme,cum ar fi toxina botulinică. De asemenea,se foloseşte dermabraziunea. Ea se efectuează cu ajutorul unui instrument rotativ de viteză mare,prevăzut cu o perie sau rotiţă abrazivă. Aceasta are rolul de a îndepărta stratul superficial al pielii,procedura fiind urmată de apariţia unui nou strat şi corectarea neregularităţilor de pe suprafaţa pielii.
De asemenea,cicatricile se pot vindeca şi cu excizie chirurgicală,după care are loc reaşezarea corectă a straturilor pielii,şi cu terapia laser.