Interviu Andi Moisescu: ,,Televiziunea este o redutabilă şcoală a vieţii“
Pe carismaticul Andi Moisescu îl ştim din propria emisiune, ,,Apropo TV“ de pe Pro TV, din care savurăm replici memorabile, dar şi din juriul de la Românii au Talent“, acolo unde s-a remarcat prin diplomaţia cu care analizează fiecare prestaţie. Am vrut să aflăm mai multe despre provocările cu care se confruntă în prezent, dar şi despre viaţa lui de familie.
Ţi-e dor de radio? Ce te-a atras cel mai mult la acel job (director de programe)? Acum, care este postul tău de radio preferat?
Mi s-a făcut dor de pus muzică aşa cum simt şi cred eu, recunosc. Şi am şi început să fac asta, mai nou, din când în când, în locaţii alese. Asta m-a atras întotdeauna şi la radio. Sigur, pe vremea când puneam eu muzica şi nu un soft, după o regulă anume. Funcţiile nu m-au emoţionat niciodată. Le-am considerat colaterale. La radio îmi place ideea de a putea spune şi pune ce crezi. Probabil de-asta acum mai ascult doar anumite radiouri online.
Cum te-a schimbat televiziunea? Ţi-a dat vreo lecţie de viaţă?
Aş putea scrie cărţi despre lecţiile de viaţă pe care mi le-a dat televiziunea. E probabil una dintre cele mai bune şcoli de viaţă pe care am avut şansa să le urmez. Când eşti în permanenţă în ochii publicului vigilent, înveţi multe din mers. Cum te porţi, cum vorbeşti, ce vorbeşti şi mai ales ce nu vorbeşti. E o şcoală redutabilă.
Dacă n-ai fi fost prezentator TV, ţi-ar fi plăcut să predai matematică?
Mi se mai întâmplă s-o fac şi azi, dar numai cu copiii mei. Şi-mi face în continuare aceeaşi mare plăcere.
Care este cel mai amuzant/cel mai neobişnuit număr de la ,,Românii au talent“ care îţi vine în minte?
E foarte greu să fac un astfel de clasament după 9 sezoane încheiate. În fiecare sezon, am avut cel puţin un moment amuzat şi un moment neobişnuit care merita titlul. În continuare, mă declar fermecat de abilitatea lui Kidd Strobe aka Frenchiebabyy şi de farmecul lui Stevie Starr. Mari entertaineri, amândoi.
În 14 ani de ,,Apropo TV“, ne suprinzi mereu cu teme actuale şi umor. În noul sezon, iei şi lecţii de gătit. Dar acasă, în familie, găteşti?
Doar aşa, în weekend sau în vacanţe, mai mult ca formă de distracţie. În rest, pur şi simplu nu mai e cazul. Are cine s-o facă mult mai bine decât mine.
Soţia ta este raw-vegană. Te-a convins şi pe tine să adopţi acest tip de alimentaţie?
M-a convins că e o opţiune sănătoasă. În ceea ce mă priveşte, am recunoscut dintotdeauna că încerc şi eu să mănânc cât pot de sănătos. Ceea nu înseamnă că-mi şi iese mereu.
Mai nou, faci şi vlogging pe YouTube. Ce înseamnă această experienţă pentru tine?
Sincer? Reîntâlnirea cu o parte a publicului meu care nu prea mai vizita televizorul, în general. Din punctul ăsta de vedere, nu fac decât să mă bucur din ce în ce mai tare, cu fiecare postare nouă pe care o fac. Altfel, pentru mine e cam aceeaşi distracţie. Doar că o fac ceva mai relaxat.
Andi, eşti un bun povestitor. Te-ai gândit să scrii o carte? Dacă da, despre ce ar fi?
M-am gândit să fac întotdeauna ceea ce simt că ştiu şi pot să fac bine. Scrisul unei cărţi nu intră deocamdată aici.
Ce pasiuni comune ai cu copiii tăi?
Absolut tot ceea ce ţine de cultura urbană. Cu ajutorul lor am descoperit-o chiar mai bine. Am avut grijă să-i duc de mici în skatepark şi cu snowboard-urile pe munte şi asta a adus multă bucurie în familia noastră, de la bun început.
Le permiţi să folosească gadgeturi? Ce părere ai despre influenţa acestora - fie pozitivă, fie negativă?
Sigur că le permit. Încerc doar să-i ajut să descopere ce pot face şi ei cu gadget-urile, nu numai gadget-urile cu ei.
Băieţii tăi frecventează o şcoală de stat sau una privată? Ce părere ai despre sistemul de învăţământ din România?
Sunt amândoi la o şcoală privată, în care am avut încredere şi care se străduieşte să fie actuală. Cât priveşte sistemul de învăţământ în general, problema e mult mai complicată decât pare la prima vedere şi sigur un interviu oricât ar fi el de bun n-o va rezolva.
Copiii tăi ţi-au spus ce vor să devină în viaţă? Cum sunt ei de fapt, cum i-ai caracteriza?
Copiii mei sunt într-un continuu proces de căutare, iar eu îi încurajez fără rezerve să facă asta. De multe ori, mă gândesc la modul cel mai sicer că e foarte posibil ca viitoarele lor profesii să nu fie încă definite, la cum evoluează lumea.
Eşti prezentator şi jurat la TV. În plus, ai evenimente la care eşti invitat ca moderator. Mai ai timp de vacanţe? Care este difiniţia unei vacanţe perfecte?
Îmi fac timp pentru vacanţe. Le am trecute în calendar aşa cum îmi trec toate filmările, evenimentele, întâlnirile, orele de montaj. E singura ocazie în care pot fi exclusiv al familiei. Şi n-am să ratez niciodată, pentru nimic în lume, o astfel de ocazie minunată.