Machiajul, benefic sau dăunător?
Considerat a fi o armă de seducţie veritabilă, machiajul te ajută ori de câte ori ai vrei să arăţi impecabil. Totuşi, acesta poate avea efecte negative dacă nu este realizat corespunzător. Iată de ce să te fereşti pentru a nu da greş. 1. Prea mult fond de ten strică
Dacă vrei un machiaj îngrijit şi un ten frumos,rezervă-ţi în fiecare zi câteva minute dedicate feţei. Urmăreşte cu stricteţe cei trei paşi de îngrijire-demachiere,tonifiere,apoi hidratare – apoi aplică un fond de ten sau o cremă colorată cu factor de protecţie solară. Fondul de ten este un prieten de nădejde atunci când vrei ca tenul tău să arate impecabil. Însă,dacă este folosit în exces,îmbătrâneşte prematur tenul. Lasă pielea să respire şi cum ajungi acasă demachiază-te,nu aştepta până seara târziu. Dacă nu ai posibilitatea să te demachiezi,foloseşte apă termală pentru sau şerveţele matifiante a-ţi împrospăta tenul.2. Machiaj de zi şi machiaj de seară
O altă greşeală frecventă o constituie machiajul puternic purtat în timpul zilei. Pentru a evita aceast lucru,machiază-te întotdeauna la lumina zilei. Lumina artificială a neonului din baie maschează anumite defecte care vor fi extrem de vizibile afară. De asemenea,în timpul zilei,alege farduri în tonuri calde,nesidefate şi nu folosi produse în exces. Fardurile puternice,strălucitoare sunt inestetice ziua şi accentuează ridurile. Seara optează pentru farduri închise,contrastante.
Alege o culoare a fardului de obraz potrivită nuanţei tenului tău. Aceasta trebuie să se armonizeze cu tenul,nu să fie în contrast. Blush-urile roz-pastel,piersică sau maro sunt cele mai potrivite pentru un aspect natural. Pentru a-l întinde corect ai nevoie în primul rând de o pensulă specială. Dacă vrei rezultate cât mai bune,scutură un pic pensula înainte de a aplica produsul pe faţă pentru a îndepărta surplusul. Aplică apoi fardul de obraz doar pe zonele cele mai înalte ale pomeţilor,uşor întins înspre tâmple.
Genele încărcate sunt foarte inestetice şi scot în evidenţă cearcănele şi ridurile. Pentru a evita acest efect neplăcut,înainte să aplici rimelul,asigură-te că genele sunt demachiate foarte bine. Porneşte de la rădăcină,într-o mişcare zig-zag şi mergi până la vârfuri. Nu aplica mai mult de două straturi,altfel genele se vor lipi între ele. La sfârşit defineşte-le forma cu o periuţă specială pentru gene,care le separă şi îndepărtează excesul.
Rujul este un element esenţiale în machiaj,deoarece defineşte forma buzelor şi le dă volum. De aceea,trebuie ales cu grijă,în funcţie de nuanţa tenului,dar şi de forma buzelor. Rujurile foarte închise la culoare subţiază buzele şi dau un aspect îmbătrânit. În plus,astfel de nuanţe puternice nu sunt potrivite în timpul zilei,ci doar seara,sau la ocazii speciale.