Măşti cu fructe de preparat în casă

1 69184 original jpg jpeg

Toamna, tenul tău este la fel de capricios ca vremea. Şi e de înţeles! Ba e cald, ba apar, brusc, frigul şi ploile. Ca să-ţi menţii strălucirea pielii, nimic nu te ajută mai mult decât măştile nutritive cu fructe de sezon.

Delicioase şi sănătoase,fructele tomnatice sunt cele mai bune ingrediente pentru măştile de faţă. Ele curăţă tenul,îl revitalizează şi-l ajută să facă faţă schimbării de anotimp. Le poţi prepara la tine acasă şi nu costă mult,ca să nu mai vorbim despre prospeţimea amestecului şi despre faptul că nu conţin conservanţi şi alte substanţe dăunătoare. Ce zici,faci o încercare?

Curăţare blândă cu struguri

Sunt apetisanţi,abundă în substanţe nutritive şi conţin antioxidanţi. Dar tot ei te ajută la îndepărtarea impurităţilor pielii.Este vorba de banalii struguri,nelipsiţi de pe masa familiei toamna! Folosiţi în măştile de frumuseţe,ei redau aspectul luminos al feţei şi o ajută să devină mai catifelată. Dacă îi foloseşti într-o mască de sezon,ai nevoie de o linguriţă cu suc de struguri,una cu suc de lămâie şi alta cu miere. Amesteci ingredientele şi le întinzi pe toată faţa,lăsând să acţioneze un sfert de oră. La sfârşit,clăteşti din abundenţă. 

Gutuile netezesc ridurile

Ai început lupta cu ridurile? Pe lângă ritualul zilnic de îngrijire,încearcă şi o mască hidratantă cu gutui. Ea protejează tenul de temperaturile scăzute,are proprietăţi de estompare a ridurilor de expresie şi ajută la refacerea colagenului atât de necesar pentru o piele catifelată. Cu ce începi? Ei bine,procedeul e simplu! Prepară un piure dintr-o gutuie coaptă şi amestecă-l cu ulei de migdale şi o linguriţă cu pudră de talc. Aplică pasta pe faţa curată,insistând pe zonele cu probleme,cum ar fi nasul,fruntea şi bărbia. După 10 minute,clăteşte-te cu apă minerală.

simeon stalpnicul png

Perele şi prunele,aliaţii tenului uscat

Dacă ai tenul uscat,poţi să te foloseşti de calităţile hidratante ale perelor. Suculente şi foarte aromate,acestea redau strălucirea tenului şi-l ajută să se adapteze anotimpului răcoros. Alege o pară şi zdrobeşte-i fin miezul,amestecă-l cu gălbenuş de ou şi o linguriţă cu ulei de măsline. Întinde masca pe faţă şi pe decolteu,timp de un sfert de oră,apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru tenul gras este mai potrivită masca din prune. Fructele se zdrobesc,le ţii  20 de minute pe faţă,după care te speli cu apă călduţă.

Piersicile au efect revitalizant

Piersicile sunt bogate în vitamine şi minerale,fiind potrivite pentru îngrijirea oricărui tip de ten. Amestecă miezul unui fruct mărişor cu o lingură de iaurt şi aplică această compoziţie pe faţă. După 15 minute,clăteşte cu apă rece. Pentru un efect garantat,poţi adăuga o felie de morcov  şi una de castravete.

Sucul proaspăt de piersici,dat pe faţă,închide porii şi luminează tenul.

3 întrebări  despre împachetări corporale cu Oana Turcu

simeon stalpnicul png

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie,dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă.

Pentru ce probleme se recomandă împachetările?

Unele SPA-uri consideră că împachetările sunt un mod de a te relaxa,de a hidrata pielea şi de a-ţi răsfăţa trupul şi mintea. Împachetările sunt recomandate,de asemenea,şi ca metodă de detoxifiere a pielii. Însă cele mai importante motive pentru a folosi împachetările corporale – de cele mai multe ori cu nămol pentru slăbire,termo sau rece,în varianta extraforte – sunt slăbirea sau tratarea diverselor afecţiuni,cum ar fi celulita şi vergeturile. Ştiu că dau rezultate excelente,pentru că am folosit această metodă după sarcină. Am scăpat într-o lună de 20 de kilograme,iar trupul meu are tonusul de dinainte de sarcină.

Care sunt cele mai folosite tipuri de împachetări şi ce efecte au ele?

Experţii afirmă că împachetările cu nămol sunt mai puţin iritante decât cele bazate pe uleiuri aromate,dar şi mai eficiente. Şi sunt uşor de folosit:se aplică un strat subţire de nămol,după necesitate,pe picioare,coapse,şolduri şi braţe. Se înfăşoară cu o peliculă transparentă şi se lasă în repaus 45 de minute. Se poate acoperi cu o pătură termică. Nu se usucă şi nici nu se fărâmiţează. Pe pielea foarte sensibilă,cu probleme circulatorii şi varice,se recomandă nămolul natural,în variantă rece.

Se pot face împachetări corporale şi acasă?

Da! Trăim într-o perioadă în care nu mai avem timp să stăm la SPA atât de mult. Aşa că e ideal să poţi face tratamentul acasă. Avantajul nămolului este că,după ce vă înfăşuraţi cu folia transparentă,nu este necesar să rămâneţi întinse! 

Mai multe informaţii găsiţi pe www.oana-turcu.ro



Recente

Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa foto   Shutterstock jpg
Luna Plina in Taur 15 noiembrie 2024  Sursa foto shutterstock 2142428525 jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
KV WSCM jpeg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg
Eva Londoria  foto   Instagram jpg
Rita Ora  foto   Instagram jpg