Motivul pentru care apare acneea

1 69001 original jpg jpeg

Acneea este o boală a pielii care aduce la suprafaţă sebumul, iar dacă există blocaje şi congestie, această afecţiune apare. Foarte multe persoane au dezvoltat această boală, dar nu ştiu de ce.

Există trei motive pentru care porii se pot înfunda şi care duc la apariţia acneei. Primul este excesul de celule moarte amestecate cu sebumul pe care-l produce pielea. O altă cauză care ar putea duce la apariţia acestei afecţiuni este foliculul de păr înfundat,care se poate transforma în infecţie foarte repede. În plus,o altă cauză este folosirea de produse care au ingrediente speciale pentru înfundarea porilor fără a ne da seama.

Acneea începe înainte să fie vizibilă

Un por înfundat înseamnă uleiul pe care-l produce pielea şi care este blocat în celulele moarte ale pielii,cauzând congestie. În cazul în care acumularea este expusă la aer,acesta este un punct negru. Iar dacă este acoperită,este un punct alb. Lăsată netratată,există riscul de infecţie,fiind cauzatoare de acnee. Microbii din infecţie se hrănesc cu sebum şi pătrund în tot sistemul imunitar al corpului,aducând un val de celule albe din sânge. Reacţia sistemului imunitar lasă un semn vizibil pe piele. În plus,dacă infecţia este profundă,poate duce la dezvoltarea de acnee şi noduli.

Importanţa exfolierii

Primul pas pentru o piele sănătoasă şi frumoasă este întotdeauna exfolierea. Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte,care pot duce la înfundarea porilor. Exfolierea regulată reduce numărul de pori înfundaţi şi aduce congestia la suprafaţă,reducând riscul de infecţie.Exfolierea este recomandată o dată sau de două ori pe săptămână,dar pentru fiecare dintre noi este diferită. Dacă avem pielea sensibilă,exfolierea se face mai rar. Dacă tenul este gras,trebuie curăţat mai des şi trebuie acordată o atenţie mai sporită. Dacă exfoliezi de prea multe ori,piele o să se irite.

Cum ţii sub control sebumul

Pielea noastră vrea să fie în echilibru. Dar există două greşeli pe care majoritatea le facem:

Persoanele cu ten normal folosesc adesea produse care sunt prea uscate,pentru a scăpa de sebum. Acest lucru poate provoca de fapt,o supraproducţie de ulei într-un efort de a restabili echilibrul,ceea ce face pielea mai vulnerabilă la acnee. Cu ajutorul unui hidratant fără ulei poţi ajuta pielea să menţină un echilibru şi să reduci supraproducţia de sebum.

Cele cu ten normal spre uscare îl supra-hidratează. Sunt cele care hidratează pielea fără s-o exfolieze. Dar fără a îndepărta celulele moarte de pe suprafaţa pielii,produsele aplicate le blochează la suprafaţă şi congestionarea lucrează în continuare,ceea ce duce la uscare. Exfolierea în mod regulat permite pielii să respire şi să absoarbă produsele.

Toată lumea este diferită

Genetica,alergiile alimentare şi dezechilibrele hormonale joacă un rol care duce la apariţia acneei. De cele mai multe ori poate fi controlată prin dietă şi stilul de viaţă.Recente

 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg