Natalie Portman şi Colin Firth, printre câştigătorii Globurilor de Aur

1 48118 original jpg jpeg

Cea de-a 68-a gală a Globurilor de Aur a avut loc duminică seară, la Los Angeles. Robert Downey Jr., Alicia Keys şi Michael Douglas s-au numărat printre prezentatorii Galei.

Desemnarea lui Colin Firth ca cel mai bun actor pentru rolul din „The King's Speech” nu a fost deloc o surpriză,căci actorul era dat ca favorit. La fel stau lucrurile şi în cazul actriţei Natalie Portman,care a surprins cu prestaţia ei din „Black Swan” şi şi-a adjudecat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

Tot în cadrul galei,Robert de Niro a primit premiul pentru întreaga carieră.

Reţeaua de socializare,marele căştigător

Trofeele pentru cel mai bun regizor (David Fincher),cel mai bun film,cea mai bună coloană sonoră (Trent Reznor şi Atticus Ross) şi cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin) au revenit filmului „Reţeaua de socializare”/ „The Network”,care spune povestea lui Mark Zuckerberg,fondatorul reţelei Facebook.

Premiile sunt decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood şi anunţă câştigătorii Oscarurilor. Nominalizările la premiile Academiei vor fi anunţate pe 25 ianuarie,iar gala premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie.

Foto:Reuters