Novak Djokovic crede că apa se purifică cu gândul. Soția lui spune că 5G a declanșat pandemia

Câștigătorul de ieri al finalei de la Wimbledon este unul dintre cei mai mari atleți din lume. Însă felul cum și-a dobândit forma fizică demnă de invidiat ridică câteva semne de întrebare pentru unii dintre noi.

image

Încercarea constantă de-a se autodepăși ca sportiv este dublată, la Novak Djokovic, de curiozitatea aproape obsesivă de-a fi în cea mai bună formă fizică și psihică posibilă. Iar acest lucru l-a făcut să creadă chiar și cele mai fantastice idei vehiculate pe rețelele sociale cu precădere.

Dacă ieri a putut juca la Wimbledon, a existat o perioadă când i s-a interzis faimosului sârb să calce pe terenul de tenis pentru simplul motiv că persoanele nevaccinate anti-COVID n-aveau ce căuta în Australia. Novak s-a pronunțat, în mod deschis, împotriva vaccinurilor, susținând chiar că piramidele de lângă Sarajevo degajă o energie mistică și gânduri pozitive capabile chiar să purifice apa.

Soția sportivului

Iar soția tenismenului nu este nici ea de altă părere. Jelena, de 35 de ani, crede cu nesaț tot felul de teorii ale conspirației care au circulat mai ales în pandemie, pe care a ales să le împărtășească cu miile de fani pe care-i are pe Instagram.

În aprilie 2020, chiar la începutul pandemiei, Jelena a distribuit online un filmuleț despre cum 5G a cauzat pandemia de coronavirus. Mama a doi copii, care l-a întâlnit pe celebrul Novak în adolescență, se descrie ca o persoană deschisă la minte, „cu o sete insațiabilă de cunoaștere”, susține doamna Djokovic pe blogul ei.

„Mă schimb și mă transform cu o asemenea viteză, încât mi-e greu să mă etichetez în vreun fel sau să mă descriu cumva. Sunt peste tot și nicăieri. Neînțeleasă și apreciată din plin”, ține să precizeze Jelena. „Toate căutările mele au un singur scop – acela de-a obține un răspuns la întrebarea «Cum trăiesc o viață sănătoasă cu un scop?». Caut răspunsuri în cărți despre psihologie, dezvoltare personală, afaceri, spiritualitate și nutriție. Împărtășesc cu lumea ceea ce găsesc eu pentru că doar așa, scriindu-le, le pot memora și eu”, explică Jelena modul ei de-a fi.

Informații false  

Totuși răspunsurile pe care le găsește câteodată nu sunt conforme realității. În aprilie 2020, Instagram a catalogat ca „informație falsă” o postare de-ale ei, în care era acel filmuleț despre 5G ca fiind marele declanșator al pandemiei.

„Personal, eu mă opun vaccinurilor și n-aș vrea să mă forțeze nimeni să mă vaccinez pentru a putea călători”, declara Novak înainte de incidentul de anul trecut, din Australia, țară aflată sub restricțiile anti-COVID cea mai lungă perioadă de timp.

Totuși nu din cauza pandemiei a ajuns Novak atât de interesat în tratamentele naturiste. La începutul deceniului trecut, sportivul susținea că s-a diagnosticat singur cu o alergie la grâu prin simplul gest de-a presa o felie de pâine pe stomacul lui. Tot mai interesat de medicina alternativă, Djokovic a început, încă din 2016, să lucreze cu spaniolul Pepe Imaz, care crede în puterea îmbrățișării copacilor.

Când tenismenul a început să aibă probleme cu coatele, a încercat tratamente holistice înainte de-a opta, într-un final, pentru chirurgia tradițională.  Apoi, împreună cu un anume Chervin Jafarieh, a început să promoveze ideea că gândirea pozitivă poate curăța apa poluată, încât să devină potabilă.

Foto - Shutterstock



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg