O şansă la viaţă: mezina îşi salvează sora mai mare

2 fetita tratata cu celule stem diana jpg jpeg

Cea mai mare durere a părinţilor este să-şi vadă copilul în suferinţă. Însă şi mai greu de suportat este să primească un diagnostic crunt, chiar după naşterea copilului, ştiind că de acum încolo va fi o luptă continuă. Tot ce le rămâne este să se încarce cu speranţă, curaj şi credinţă. La fel au făcut şi părinţii Dianei, o fetiţă de 7 ani şi 4 luni, care suferă de paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică.

Suferinţa unei mame

Sunt cazuri despre care vorbim mai puţin, pentru că adevărul lor doare. Naşterea cu probleme este un subiect destul de sensibil despre care prea puţine femei vorbesc deschis, considerând că ele poartă toată vina sau că aşa a hotărât soarta.

, fiind ferm convinsă că în cazul ei s-a produs o eroare medicală. „Diana era prea mare pentru a o putea naşte natural, trebuia de urgenţă făcută cezariana. Aşa mi-a spus ulterior medicul meu actual. El mi-a spus clar că eu nu am voie să nasc natural vreodată din cauza colului meu foarte îngust. Am fost la un pas de moarte amândouă. Însă medicul din vremea aceea, asistentele şi moaşa au considerat că mă ,,descurc foarte bine" deşi îi auzeam cum vorbeau că aveam dilataţia de doar 5 cm. Îmi făceau în mod repetat injecţii în burtă pentru dilataţie, dar fără rezultat“.

După naştere, fetiţa a stat în comă aproape trei săptămâni. Apoi s-a trezit, ca prin minune, după ce tatăl ei a luat-o de mână prin geamul de la incubator. De atunci încolo, părinţii au înţeles că îi aşteaptă un lung proces de recuperare. Şi au făcut tot posibilul pentru asta.

Mai citeşte şi: 

Bianca Maria, minunea trimisă de Dumnezeu

La şase ani distanţă, pe 18 ianuarie, zi în care s-a născut şi Diana, vine pe lume sora ei Maria Bianca. Coincidenţă sau un semn de la Dumnezeu?, s-au întrebat atunci părinţii. ,,Odată cu venirea pe lume a Biancăi, am decis să recoltăm celule stem din cordonul ombilical şi placentă, apelând la serviciile unei bănci de celule stem“. După efectuarea analizelor,

s-a stabilit că cele două surori sunt compatibile 98%.

Celulele stem, şansa la o viaţă mai bună

Specialiştii de la banca de celule stem i-au îndrumat înainte pe părinţii fetei să apeleze la un donator anonim, explicându-

le că, în cazul Dianei, celulele stem sunt o reală şansă de tratament, care îi va aduce îmbunătăţiri majore pentru activitatea cerebrală. Aşa au ajuns să facă primele sesiuni de transplant de la un donator anonim, în Polonia. ,,Rezultatele încep să se vadă, în special pe partea cognitivă, fetiţa a început să înţeleagă ce se întâmplă în jurul ei, să mestece singură, doarme mai bine. De asemenea, de curând, Diana s-a întors de pe o parte pe alta în somn, lucru pe care nu-l putea face singură. Este mult mai activă, se mişcă şi gângureşte mult“. Din păcate, fetiţa încă nu poate sta singură în fund, nu vorbeşte, nu poate să ţină în mâini nimic voluntar, nu îşi ţine capul mai mult de câteva secunde. Din toamnă, va relua un set de cinci etape de transplant. De această dată, cu celule stem de la sora ei cea mică, Bianca Maria. ,,Avem mari speranţe că va fi mai bine, chiar foarte bine!“, spune Alina.

Mai citeşte şi:

Există îngeri printre oameni 

Costurile primelor cinci etape de transplant, cu transport şi cazare, au fost de aproximativ 25.000 de euro. Când nu mai aveau speranţă că vor strânge banii necesari, Dumnezeu le-a arătat încă o dată că există minuni! ,,Un înger păzitor a sărit în ajutorul Dianei, pentru a putea merge la toate etapele de transplant din Polonia! Acum, cineva cu suflet mare s-a implicat foarte mult şi a creat o altă strângere de fonduri, de data aceasta pentru terapii“. Trebuie să precizăm că fără multe terapii şedinţele de transplant nu pot avea succesul aşteptat. Iar la noi în ţară, terapiile sunt foarte costisitoare. Şedinţele pentru un an de tratament costă aproximativ 22.000 de euro.

Mai citeşte şi:

Dacă vrei să o ajuţi pe Diana, poţi dona în conturile de mai jos:

Cont RON: RO 22PIRB 4220 5982 1800 1000

Cont EURO: RO 96PIRB 4205 5982 1800 1000

Oprea Alina Nicoleta First Bank sucursala Bucureşti

Mai citeşte şi: Scleroza multiplă, boala care îţi răpeşte tinereţea

Sursa foto: arhiva persoanalăRecente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg