O şansă la viaţă: mezina îşi salvează sora mai mare
Cea mai mare durere a părinţilor este să-şi vadă copilul în suferinţă. Însă şi mai greu de suportat este să primească un diagnostic crunt, chiar după naşterea copilului, ştiind că de acum încolo va fi o luptă continuă. Tot ce le rămâne este să se încarce cu speranţă, curaj şi credinţă. La fel au făcut şi părinţii Dianei, o fetiţă de 7 ani şi 4 luni, care suferă de paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică.
Suferinţa unei mame
Sunt cazuri despre care vorbim mai puţin, pentru că adevărul lor doare. Naşterea cu probleme este un subiect destul de sensibil despre care prea puţine femei vorbesc deschis, considerând că ele poartă toată vina sau că aşa a hotărât soarta.
, fiind ferm convinsă că în cazul ei s-a produs o eroare medicală. „Diana era prea mare pentru a o putea naşte natural, trebuia de urgenţă făcută cezariana. Aşa mi-a spus ulterior medicul meu actual. El mi-a spus clar că eu nu am voie să nasc natural vreodată din cauza colului meu foarte îngust. Am fost la un pas de moarte amândouă. Însă medicul din vremea aceea, asistentele şi moaşa au considerat că mă ,,descurc foarte bine" deşi îi auzeam cum vorbeau că aveam dilataţia de doar 5 cm. Îmi făceau în mod repetat injecţii în burtă pentru dilataţie, dar fără rezultat“.
După naştere, fetiţa a stat în comă aproape trei săptămâni. Apoi s-a trezit, ca prin minune, după ce tatăl ei a luat-o de mână prin geamul de la incubator. De atunci încolo, părinţii au înţeles că îi aşteaptă un lung proces de recuperare. Şi au făcut tot posibilul pentru asta.
Mai citeşte şi:
Bianca Maria, minunea trimisă de Dumnezeu
La şase ani distanţă, pe 18 ianuarie, zi în care s-a născut şi Diana, vine pe lume sora ei Maria Bianca. Coincidenţă sau un semn de la Dumnezeu?, s-au întrebat atunci părinţii. ,,Odată cu venirea pe lume a Biancăi, am decis să recoltăm celule stem din cordonul ombilical şi placentă, apelând la serviciile unei bănci de celule stem“. După efectuarea analizelor,
s-a stabilit că cele două surori sunt compatibile 98%.
Celulele stem, şansa la o viaţă mai bună
Specialiştii de la banca de celule stem i-au îndrumat înainte pe părinţii fetei să apeleze la un donator anonim, explicându-
le că, în cazul Dianei, celulele stem sunt o reală şansă de tratament, care îi va aduce îmbunătăţiri majore pentru activitatea cerebrală. Aşa au ajuns să facă primele sesiuni de transplant de la un donator anonim, în Polonia. ,,Rezultatele încep să se vadă, în special pe partea cognitivă, fetiţa a început să înţeleagă ce se întâmplă în jurul ei, să mestece singură, doarme mai bine. De asemenea, de curând, Diana s-a întors de pe o parte pe alta în somn, lucru pe care nu-l putea face singură. Este mult mai activă, se mişcă şi gângureşte mult“. Din păcate, fetiţa încă nu poate sta singură în fund, nu vorbeşte, nu poate să ţină în mâini nimic voluntar, nu îşi ţine capul mai mult de câteva secunde. Din toamnă, va relua un set de cinci etape de transplant. De această dată, cu celule stem de la sora ei cea mică, Bianca Maria. ,,Avem mari speranţe că va fi mai bine, chiar foarte bine!“, spune Alina.
Mai citeşte şi:
Există îngeri printre oameni
Costurile primelor cinci etape de transplant, cu transport şi cazare, au fost de aproximativ 25.000 de euro. Când nu mai aveau speranţă că vor strânge banii necesari, Dumnezeu le-a arătat încă o dată că există minuni! ,,Un înger păzitor a sărit în ajutorul Dianei, pentru a putea merge la toate etapele de transplant din Polonia! Acum, cineva cu suflet mare s-a implicat foarte mult şi a creat o altă strângere de fonduri, de data aceasta pentru terapii“. Trebuie să precizăm că fără multe terapii şedinţele de transplant nu pot avea succesul aşteptat. Iar la noi în ţară, terapiile sunt foarte costisitoare. Şedinţele pentru un an de tratament costă aproximativ 22.000 de euro.
Mai citeşte şi:
Dacă vrei să o ajuţi pe Diana, poţi dona în conturile de mai jos:
Cont RON: RO 22PIRB 4220 5982 1800 1000
Cont EURO: RO 96PIRB 4205 5982 1800 1000
Oprea Alina Nicoleta First Bank sucursala Bucureşti
Mai citeşte şi: Scleroza multiplă, boala care îţi răpeşte tinereţea
Sursa foto: arhiva persoanală