Obiceiuri nesănătoase, vinovate de problemele pielii
Excesul de sebum, schimbările hormonale şi înaintarea în vârstă duc la apariţia porilor dilataţi. Partea proastă este că, în anumite cazuri, aceştia se pot înfunda, ducând la acnee şi alte probleme ale pielii. Iată ce să faci ca să eviţi înfundarea porilor!
Nu mai fuma
Dacă până acum avertisementele medicilor cu privire la pericolele fumatului asupra sănătăţii nu te-au convins să renunţi la acest viciu,află că,potrivit unui studiu apărut în „British Journal of Dermatology“,fumătorii sunt de patru ori mai susceptibili să se confrunte cu acneea adultă decât nefumatorii. Şi asta pentru că,fumul de ţigară poate înfunda porii,favorizând această problemă.
Schimbă-ţi des lenjeria de pat
Pe feţele de pernă şi pe lenjeria de pat se găsesc urme de sebum,murdărie şi celule moarte,care ajung iar pe piele noaptea,înfundând porii şi provocând pustule. De aceea,schimbă-ţi lenjeria de pat cel puţin o dată la trei zile.
Nu-ţi atinge frecvent faţa
Acest obicei făcut regulat poate declanşa acneea prin răspândirea bacteriilor. Pe parcursul unei zile,atingem nenumărate obiecte pline cu germeni:bani,robinet,suprafeţe de transport în comun,balustrade,clanţe,iar lista poate continua. Prin atingerea feţei pe tot parcursul zilei,transferi multe dintre bacteriile,virusurile,uleiurile,alergenii şi ale impurităţi de pe mâini pe piele,care pot bloca porii .
Nu-ţi ţine telefonul lipit de faţă
Dacă îţi ţii telefonul mobil lipit pe faţă când vorbeşti la el,te vei confrunta cu erupţii localizate pe obraji,de-a lungul laturilor feţei. Excranele telefoanelor sunt extrem de murdare,colectând pe suprafaţa lor murdărie,sebum şi bacterii. Pentru a evita înfundarea porilor de fiecare dată când vorbeşti la telefon,foloseşte un dispozitiv hands-free sau şterge ecranul,înainte de fiecare utilizare.
Renunţă la machiaj când faci sport
Transpiraţia este metoda naturală de răcire a corpului şi purtarea machiajului adună sudoarea şi bacteriile,înfundând porii. Asta poate duce la congestia pielii,ceea ce favorizează punctele negre,iritaţiile pielii şi acneea. Dacă porţi în mod repetat machiaj când mergi la sală,este posibil să observi că acneea ţi s-a agravat şi că pielea feţei are o culoare neuniformă.