Optează pentru o coadă de cal şic!
Este întotdeauna măgulitoare şi reprezintă cel mai lipsit de efort mod de a arăta mereu aranjată. Problema cu acest tip de coafură este că majoritatea nu ştiu cum s-o finiseze şi de cele mai multe ori ajunge să arate copilăroasă şi nepotrivită. Uite cum salvezi o astfel de „coafură”.
Nu spăla părul înaintePărul nespălat oferă o bază bună pentru un astfel de fel a de a-ţi prinde părul. În a doua sau a treia zi,aplică un gel de styling pentru a preveni încreţirea părului sau utilizează un şampon uscat,care să creeze o textură mai groasă a părului. Evită serurile uleioase,exceptând cazul în care părul tău este foarte aspru. Suflă-l un pic cu un foehn sau îndreaptă-l cu placa de păr,pentru a-l pregăti înainte de prindere.
Cozile de cal mici accentuează maxilarul şi linia decolteului,în timp ce cozile de cal aliniate cu vârfurile urechilor,atrag atenţia asupra acestora. Pentru un look tineresc,îţi poţi face o coadă cât mai ridicată către creştetul capului,tocmai pentru că alungeşte linia trunchiului.
Când strângi părul în coada de cal,nu-ţi lăsa capul pe spate,aşa cum ai tendinţa să faci,pentru că vei obţine o coadă lipsită de volum şi eventual necentrantă. În schimb,perie tot părul în sus,până în punctul dorit şi asigură coada cu ajutorul unui elastic de păr. Pentru a finisa firele de păr,pulverizează peria cu nişte fixativ.
Ultimele retuşuri
Dacă vrei un efect:
Elegant:Aplică o cremă sau un gel de coafură pe părul umed,realizează coada de cal şi apoi usucă,într-o treaptă inferioară a foehnului. Vei obţine suficientă „înălţime” şi volum,fără a obţine un aspect rigid.
:Pentru un extra volum către creştet,separă o juviţă suficient de mare din această parte şi tapează uşor. Perie apoi părul,fără a-l turti,prinde-l în coadă şi mai dă o dată cu fixativ.