Panariţiu tratament. De ce este periculoasă această infecţie?

1 69348 original jpg jpeg

Panariţiu tratament. O simplă manichiură făcută în condiţii necorespunzătoare de igienă se poate trasnforma oricând într-o infecţie de toată frumuseţea. Iată ce trebuie să faci pentru a preveni apariţia panariţiului!

Panariţiu tratament - Ce trebuie să ştii

Panariţiul este o infecţie destul de periculoasă care apare frecvent la degetele mâinilor şi mai rar la picioare. Cauza o reprezintă pătrunderea în piele a unor germeni (stafilococul auriu,streptococi,fungi precum Candida Albicans sau bacterii) în urma unei tăieturi sau înţepături cu instrumente nesterilizate de manichiură sau a muşcăturilor de insecte sau de animale. Copiii şi bătrânii care au o rezistenţă imunitară scăzută fac mai uşor panariţiu. Mai multe însă,despre aceasta afecţiune am aflat de la medicul dermatolog Corina Zigu.

Sirop de hrean pentru slăbit

Cum apare infecţia

Odată ce bacteriile au pătruns în piele,de jur împrejurul unghiei poate apărea o inflamaţie puternică,sensibilitate sau durere la atingere. Medicii dermatologi disting două tipuri de panariţiu (în funcţie de stadiu):superficial şi profund. Cel superficial afectează pulpa degetului sau pielea de jur împrejurul unghiei. Forma mai profundă poate afecta (dacă nu se acţionează la timp printr-un tratament corespunzător) toată mâna sau piciorul,până la infectarea tendoanelor şi a oaselor. În acest caz,o intervenţie chirurgicală este absolut necesară. Altfel,infecţia se poate răspândi în tot corpul,ducând la septicemie.

Panariţiu tratament - Antibioticele,singurul tratament

Cu panariţiul nu e de glumit. Aplicarea unor creme din extracte naturale şi administrarea medicamentelor după ureche nu fac decât să agraveze infecţia. De aceea,este indicat să nu laşi puroiul să se extindă şi să te programezi cât mai repede la un medic dermatolog. Acesta va prescrie,în funcţie de cât de afectată este pielea,un tratament cu antibiotice şi atiseptice locale care să cureţe şi să vindece eficient.

Panariţiu tratament şi măsuri de prevenire

Dr. Corina Zigu te sfătuieşte ca,după fiecare spălare să-ţi usuci bine mâinile şi să eviţi contactul îndelungat cu apa şi substanţele chimice precum sunt dezinfectanţii sau detergenţii fără mănuşi,deoarece erodează pielea. Unghiile trebuie tăiate numai cu instrumente pentru manichiură sterile,iar dacă te-ai zgâriat sau ţi-ai smuls o unghie încarnată,rana trebuie dezinfectată cu spirt sau apă oxigenată. De asemenea,mai predispuşi la astfel de infecţii sunt bolnavii de diabet. Aceştia trebuie să evite pe cât posibil zgârieturile în cazul pedichiurii sau manichiurii,deoarece rănile se închid mai greu (bacteriile având o sanşă mai mare să provoace infecţii destul de grave).

Info: 

Folosirea unghiior false,unele boli de piele,obezitatea sau diabetul zaharat pot favoriza apariţia panariţiului.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg