Păr ars de soare? Tratează-l cu aceste măşti!

1 76282 original jpg jpeg

Razele soarelui pot avea efecte nocive asupra părului, lăsându-l uscat şi lipsit de vitalitate. Dar, pentru a păstra şi proteja strălucirea şi sănătatea podoabei capilare, aplică măşti care să hrănească şi să hidrateze firele de păr de la rădăcină.

Dacă părul tău a fost afectat de razele soarelui, nu opta pentru măştile din comerţ, ci prepară-le singură acasă. Uite câteva reţete de măşti naturale pentru părul uscat şi lipsit de vitalitate.

Mască cu aloe vera

Când vorbim despre hidratare şi regenerare, nu există ingredient mai bun decât aloe vera. Această mască de păr cu aloe vera este simplă, dar eficientă.

Ai nevoie de:

-    gelul de la o frunză de aloe vera (proaspăt extras)

-    1 lingură miere

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol gelul de aloe vera, pe care înainte îl extragi din frunză. Amestecă cu mierea. Aplică pasta obţinută pe păr, începând de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze 60 de minute. Strânge şuviţele coc şi apoi acoperă-le cu o cască de duş. Clăteşte cu apă călduţă. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Mască cu avocado şi banană

Aceste două ingrediente sunt foarte hrănitoare. După aplicarea măştii de câteva ori, podoaba capilară va fi din nou strălucitoare şi mătăsoasă.

Ai nevoie de:

-    pasta de la o banană

-    pasta de la un avocado (mediu)

-    5-6 picături de ulei din germeni de grâu

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele două paste (banană şi avocado) şi uleiul şi amestecă cu o lingură. Aplică masca pe păr şi las-o să acţioneze 40-50 de minute. Clăteşte cu apă călduţă, şamponează şi clăteşte iar. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Mască-tratament cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este cel mai bun pentru păr.

Pentru prepararea tratamentului, ai nevoie de:

-    ½ cană ulei de măsline

-    3 capsule uleioase cu vitamina E

Într-o oală, desfă capsulele de ulei şi amestecă conţinutul lor cu uleiul de măsline. Pune vasul pe foc cât să se încălzească amestecul de uleiuri. Aplică soluţia uleioasă (trebuie să fie călduţă) pe păr, masând scalpul şi apoi las-o să mai acţioneze 20-25 de minute. Strânge podoaba capilară coc. Clăteşte cu apă călduţă, şamponează şi clăteşte iar. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

: