Masca de păr cu ulei de ricin şi ou. Ce beneficii are pentru tine
Podoaba capilară este cartea de vizită a unei femei, aşadar este important să-i acorzi îngrijirea de care are nevoie. Pentru un păr hidratat şi strălucitor apelează la masca de păr cu ulei de ricin şi ou.
Dacă nu ai timp să mergi la coafor sau pur şi simplu nnu vrei să-ţi tai vârfurile,iar acestea sunt despicate,această masca va hidrata firul de păr în profunzile şi va închide cuticulele.
Masca de păr cu ulei de ricin şi ou
Pentru prepararea ei ai nevoie de ulei de măsline,ulei de ricin,vitamina A,miere şi ou,mai exact gălbenuşul.
Uleiul de măsline este bogat în vitamine A şi E,precum şi în polifenoli,antioxidanţi naturali care hidratează atât pielea cât şi scalpul. Pe de altă mierea conţine vitamine solubile în apă,cum ar fi B1,B2,B6 şi B12,vitamina P şi C,acid folic,vitamina K sau provitamina A. Ea întăreşte firul de păr şi-l face mai uşor de pieptănat. Vitamina A este esenţială pentru echilibrarea secreţiei de ulei şi stimulează creşterea părului.
Uleiul de ricin este o sursă de antioxidanţi şi are rol antiinflamator. Are numeroase beneficii pentru sănătatea părului,în special ajută la regenerarea firelor de păr,previne uscarea scalpului,vârfurile despicate şi subţierea părului.
Pe de altă parte gălbenuşul de ou conţine numeroase vitamine şi substanţe minerale,precum şi amino acizi. Aplicat săptămânal pe păr,el îi readuce vitalitatea.
Masca de păr cu ulei de ricin şi ou. Cum se prepară
Pentru o mască pentru părlung ai nevoie de 2 linguri ulei de ricin,7-8 picături vitamina A,2 linguri miere,1 gălbenuş de ou şi 5-6 linguri ulei de măsline. Încălzeşte puţin uleiul de ricin şi cel de măsline,amestecă-le şi adaugă gălbenuşul,vitamina A şi la final mierea. Aplică masca de păr cu ulei de ricin şi ou uniform atât la rădăcina firelor de păr,pe scalp dar şi pe lungimea firelor. Lasă masca să acţioneze 2-3 ore,îndepărteaz-o cu apă caldă,şamponează,clăteşte,aplică balsam şi clăteşte din nou până părul rămâne curat.