Păstrează tinereţea ochilor!

1 81256 original jpg jpeg

Pielea din jurul ochilor este mult mai subţire şi se ridează uşor. Oboseala, hidratarea insuficientă, dar şi moştenirea genetică joacă un rol important în felul în care arăţi. Câţiva paşi simpli te ajută să îţi păstrezi tinereţea şi frumuseţea privirii!

Protejează-te de soare

Am face orice să avem numai zile senine, însă soarele nu este întotdeauna prietenul pielii tale. Protejează-ţi ochii cu o pereche de ochelari care să blocheze eficient razele UV, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a epidermei. Cosmeticele cu factor de protecţie solară nu trebuie să îţi lipsească, mai ales vara, când expunerea necontrolată la soare te face să te alegi cu noi riduri.

Demachiază-te zilnic

Considerate iniţial un moft, produsele speciale de demachiere a pielii din jurul ochilor au de fapt rolul lor. Având formule mai delicate decât loţiunile obişnuite, previn iritarea şi uscarea excesivă a zonelor sensibile şi sunt ideale dacă ai tenul deshidratat sau care se irită uşor. Există şi demachiante menite să îndepărteze machiajul rezistent la apă, care menţin un nivel optim de hidratare in zona ochilor.

Dormi suficient

Nu e un secret pentru nimeni că oboseala e nocivă. Somnul insuficient la ridarea rapidă a zonei din jurul ochilor. Odihneşte-te cât trebuie, pentru a menţine pielea frumoasă şi luminoasă şi pentru a profita din plin de procesul de regenerare celulară din timpul nopţii.

MĂŞTI DE EFECT

Banane cu rol antirid

Încearcă o mască simplă cu banane care întârzie formarea ridurilor. Pasează jumătate de fruct bine copt şi adaugă o lingură de smântână sau iaurt gras. Aplică masca în jurul ochilor şi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă, apoi aplică o cremă specială antirid, de preferinţă cu acid hialuronic sau colagen.

Morcovi, pentru piele netedă

Toacă mărunt jumătate de morcov, apoi dă-l la blender câteva secunde. Adaugă o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale şi aplică compoziţia pe pielea curată din jurul ochilor. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Morcovul conţine betacaroten, care se transformă în vitamina A – un antioxidant puternic, ce protejează pielea de radicalii liberi în exces.

Albuş, pentru fermitate

Proteinele din ou contribuie semnificativ la menţinerea elasticiţăţii şi fermităţii pielii. Ia un ou, separă albuşul şi bate-l bine cu furculiţa sau cu mixerul. Aplică amestecul pe tenul curat sau doar pe zonele sensibile din jurul ochilor. Lasă să acţioneze aproximativ 15 minute sau până când pielea începe să te strângă. Îndepărtează delicat cu apă călduţă.

Castravete, pentru luminozitate

Curăţă un castravete, taie-l rondele şi dă-l la blender până obţii o pastă. Adaugă o linguriţă de ulei de măsline sau de cocos. Aplică masca pe pielea curată şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

SFAT CPF 

Include în dietă alimente ce conţin grăsimi sănătoase Omega 3, precum fructele oleaginoase şi peştele gras.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg