Ponturi pentru picioare cât mai frumoase

1 63978 original jpg jpeg

Dacă vrei să fii posesoarea unor picioare aproape perfecte, scapă de micile defecte care te împiedică să le afişezi cu mândrie.

Foloseşte creme abrazive

Când pielea este deshidratată,devine aspră la atingere,începe să „strângă“ şi să dea senzaţia de mâncărime. Pentru a avea o piele fină,exfoliază picioarele săptămânal. Gomajul trebuie să fie mai abraziv decât cel pentru faţă. Cremele abrazive,alături de mănuşile din lufă,îndepărtează celulele moarte,activează circulaţia sangvină,hrănesc şi regenerează pielea. Poţi să-ţi prepari acasă exfoliantul,dintr-un pumn de sare de baie şi două linguri de ulei de măsline.

Următorul pas este să aplici loţiune de corp. Fă asta după ce ai ieşit de la duş,când picioarele sunt încă umede. În cazul în care pielea este foarte uscată sau predispusă la eczeme,înlocuieşte loţiunea cu o cremă grasă.  

Îngrijeşte-ţi tălpile

Cele mai frecvente cauze ale uscării şi crăpării pielii tălpii picioruluisunt aerul uscat,statul mult în picioare şi purtarea încălţămintei de vară. Problema deranjează estetic,iar când crăpăturile sunt profunde,ele pot fi dureroase şi,în cazuri severe,se pot infecta. Scufundă-ţi în fiecare seară picioarele într-un vas cu apă caldă în care ai pus,3-4 linguri de oţet. Pentru a înmuia pielea,ţine-le în soluţie 10-15 minute. Tamponează cu un prosop curat şi moale,apoi îndepărtează celulele moarte folosind o piatră ponce sau o pilă specială pentru călcâie. Aplică o cantitate generoasă de cremă şi masează,până când produsul pătrunde în piele.

Masează picioarele umflate

Statul prelungit în picioare,o dietă bogată în sare şi carbohidraţi,purtarea unor încălţări cu toc sau strâmte sunt doar o parte dintre cauzele care favorizează inflamarea picioarelor. Pentru a nu le mai simţi grele,masează-le. Astfel,se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină de la nivelul membrelor inferioare,iar drenajul va reduce umflătura. Pune câteva picături de ulei de muştar sau ulei de măsline cald pe zona afectată. Fricţionează prin mişcări de jos în sus,5 minute. Repetă de mai multe ori pe zi. Indicat este să faci tratamentul după duş.

Dacă te confrunţi cu această problemă,poţi încerca şi băile cu sare amară (Epsom). Sarea dezumflă picioarele şi ajută la atenuarea durerii şi a disconfortui. Ţine-le în soluţie 15-20 de minute.

Decolorează pielea genunchilor

Aspectul întunecat şi uscat al pielii genunchilor este efectul acumulării de celule moarte în această zonă şi a expunerii îndelungate la soare fără protecţie adecvată. Zeama de lămâie acţionează ca un agent de albire,aşa că fricţionează zona cu felii de lămâie. La final,clăteşte cu apă din abundenţă. Repetă procedeul în fiecare zi,până vezi îmbunătăţiri.

Pentru depigmentarea pielii genunchilor. mai poţi încerca şi preparatul pe care-l obţii din 2 linguri de ulei de măsline şi 2 de zahăr. Foloseşte mixtura ca exfoliant şi îndepărteaz-o cu apă caldă şi săpun. Vei obţine cele mai bune rezultate dacă vei face operaţiunea de 2 ori pe săptămână.

Estompează vergeturile

Sarcina,fluctuaţiile în greutate,factorii ereditari şi stresul pot lăsa pe corp linii fine,albe sau roşii,cunoscute sub numele de vergeturi. Acestea sunt mai puţin vizibile la persoanelor cu pielea deschisă,dar mai pronunţate la cele care au pielea mai închisă. Vergeturile apar pe abdomen,sâni,fese,coapse şi picioare. Pentru a le estompa,încearcă acest remediu:bate 2 albuşuri şi,cu o pensulă de machiaj,întinde produsul pe zona cu probleme. După ce albuşul s-a uscat,clăteşte cu apă rece. La final,masează cu 1-2 picături de ulei de măsline,pentru a păstra pielea hidratată. Repetă procedeul zi de zi,cel puţin 2 săptămâni.

Maschează vinişoarele de sub piele

Venele inestetice,de culoare albastră sau violet,care pot arăta ca pânza de păianjen,apar din cauza statului în picioare. Pentru că tratamentele medicale şi chirurgicale sunt costisitoare,poţi să îmbunătăţeşti aspectul estetic al picioarelor cu infuzie de pătrunjel. Planta este bogată în vitamina C,un antioxidant puternic,care stimulează producţia de colagen şi ajută la repararea celulelor. În pătrunjel se mai găseşte şi vitamina P,care joacă un rol esenţial în consolidarea capilarelor şi,prin urmare,este foarte util în estomparea vinişoarelor de sub piele.

Fierbe o mână de pătrunjel proaspăt tocat în 250 ml de apă,5 minute.  După ce s-a răcit,strecoară şi ţine soluţia câteva minute la frigider. Tamponează zona cu probleme folosind o dischetă demachiantă îmbibată în soluţie.  Pentru rezultate sigure,repetă procedeul în fiecare zi,mai multe luni.

Idei Click! pentru femei

Dacă ai picioarele umflate,evită băile şi duşurile fierbinţi.

Pentru a atenua aspectul neplăcut,roşeaţa pielii sau vasele de sânge prea vizibile,foloseşte autobronzant.



Recente

Michelle Visage  foto   Shutterstock jpg
David Beckham, Victoria Beckham  foto   Shuuterstock, Instagram jpg
shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png