Povestea Prințului John, copilul pe care Familia Regală Britanică l-a ținut departe de public

Familia Regală Britanică s-a bucurat dintotdeauna de popularitate, iar fiecare membru al său a apărut pe primele pagini ale publicațiilor internaționale. O excepție a fost Prințul John, „copilul‟ secret al Familiei Regale, care a fost ținut departe de ochii publicului, din cauza bolii nemiloase de care suferea. 

image

De la moartea Prințesei Diana și până la retragerea permanentă a Prințului Harry și a soției lui, Meghan Markle, Familia Regală Britanică nu a fost lipsită de controverse. Una dintre ele este și povestea Prințului John, fiul Regelui George al V-lea și al Reginei Maria. 

Citește și: Marele petrecăreț regal. Cum și-a spart Prințul William dantura la o nuntă 

Prințul John (sau „Johnnie‟  așa cum era alintat) s-a născut pe data de 12 iulie 1905. După ce tatăl său, George al V-lea a urcat pe tron, John a devenit al cincilea în linia de succesiune la tronul britanic. Spre deosebire de frații săi, John era caracterizat precum un băiat „fermecător‟, „amuzant‟, dar totodată și „neascultător‟. Tatăl său i-a spus odată președintelui Theodore Roosevelt că „toți copii săi au fost ascultători, cu excepția lui John‟, informează „The Vintage News‟. 

Prințul John suferea de epilepsie, o boală „necunoscută‟ în acele timpuri. Familia Regală a sperat că manifestările bolii se vor diminua în timp, însă John a avut, în cele din urmă, o viață diferită, în comparație cu cea a fraților săi. El nu a mers la aceleași școli prestigioase și nu a avut parte de aceeași afecțiune din partea părinților. 

Până în anul 1916, crizele de epilepsie ale Prințului deveniseră și mai intense. Drept urmare, când avea vârsta de 11 ani, el a fost mutat la Wood Farm și separat de familia lui. Din acel moment, Prințul John nu a mai apărut în nicio fotografie oficială a familiei. Nu mergea nici în vacanțe cu părinții, iar de îngrijirea lui s-a ocupat Charlotte, o dadacă devotată.

Vezi și: Câte și ce limbi străine știe să vorbească Prințul William, fiul Regelui Charles al III-lea 

A murit la scurt timp de la Crăciun 

În anul 1918, familia lui John a hotărât să petreacă ziua de Crăciun cu el, iar la mai puțin de o lună, pe data de 18 ianuarie 1919, prințul a murit din cauza unei crize severe avute în somn, la doar 13 ani. Când dădaca Charlotte i-a dat vestea Reginei Maria, ea a scris în jurnalul ei: „Vestea mi-a dat un mare șoc, deși pentru sufletul neliniștit al bietului meu băiețel, moartea a venit ca o ușurare‟ . 

Deși membrii importanți ai Familiei Regale au avut parte de înmormântări grandioase, lui John i s-a organizat o ceremonie modestă și privată. După decesul lui, Regele Edward al VIII-lea, a spus despre el: „Moartea lui a fost cea mai mare ușurare pentru care m-am rugat mereu în tăcere. Acest băiat devenise mai mult un animal‟. Această atitudine venea, probabil, din cauza faptului că epilepsia era înțeleasă complet greșit la începutul secolului al XX-lea. 

Sursă foto: Pinterest Recente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg