Premiul Oscar merge la...

1 47134 original jpg jpeg

Nu este actor de la Hollywood care să nu râvnească la acest premiu. Indiferent de numărul premiilor câştigate,nimeni nu se consideră cu adevărat împlinit până nu are în palmares şi un Oscar. Să vedem care sunt marii câştigători ai ediţiei cu numărul 82.

"The Hurt Locker" vs. "Avatar"

La categoria „Cel mai bun film” a câştigat pelicula favorită a acestei ediţii,„The Hurt Locker”. Din cele nouă nominalizări, filmul care prezintă drama soldaţilor din Irak a obţinut şase premii Oscar, la categoriile „cel maibun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu original”, „cel mai bunmixaj de sunet”, „cel mai bun montaj de sunet”, „cel mai bun montaj”. Cu toate că nu a avut succesul filmului „Avatar” (încasările mondiale au atins 21,3 milioane de dolari), filmul a rămas preferatul criticilor. Celălalt mare favorit al competiţiei, „Avatar”, în regia lui James Cameron, nominalizat total nouă categorii, a obţinut premiile Oscar pentru "cea mai bună regie artistică”, „cea mai bună imagine” şi „cele mai bune efecte vizuale”. Şi asta în ciuda fapului că a generat încasări de 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Sandra Bullock, între Oscar şi Zmeura de aur

Sandra Bullock a obţinut Oscarul pentru rolul din filmul „The Blind Side”. Deşi toţi credeau că şansele sale au scăzut dramatic după ce a câştigat în acelaşi weekend Zmeura de Aur pentru rolul din „All About Steve”, Sandra Bullock a reuşit totuşi să ia premiul la categoria "Cea mai bună actriţă în rol principal".

Totodată, este prima nominalizare la Oscar a actriţei devenită celebră pe plan mondial graţie filmului „Speed - Cursa infernală”, dar mai ales comediilor romantice în care a jucat, „Miss Agent Secret” şi „While You Were Sleeping”.

Anul trecut, Sandra Bullock a fost desemnată actriţa cu cel mai mare succes de box office, datorită comediei „The Proposal” şi a dramei „The Blind Side”.

Kathryn Bigelow a scris istorie

Nu numai că l-a bătut JamesCameron, fostul ei soţ şi unul dintre favoriţii acestei categorii, dar Kathryn Bigelowa devenit prima femeie care a câştigat premiul Oscar pentru regie. La aceeaşi categorie a luat premiul Sindicatului regizorilor americani şi premiul BAFTA şi a fost nominalizată la Globurile de Aur.Recente

Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg