Prințesa de Wales a finalizat chimioterapia și speră la revină la îndatoririle regale

Kate Middleton a încheiat tratamentul pentru cancer și este optimistă că va putea să-și reia curând îndatoririle regale: „Să fac tot ce pot pentru a rămâne fără cancer este acum prioritatea mea‟.

image

Prințesa de Wales, Catherine, a anunțat cu „ușurare” că tratamentul pentru cancer s-a încheiat, scrie variety.com.

„Ultimele nouă luni au fost incredibil de dificile pentru noi, ca familie”, a declarat ea. „Viața așa cum o știi se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o cale de a naviga prin ape tulburi și drumuri necunoscute. Călătoria prin cancer este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, mai ales pentru cei mai apropiați de tine.”

Declarația a fost însoțită de un montaj video cu imagini ale lui Catherine alături de soțul și copiii ei.

Ea a mai spus că este „nerăbdătoare să revină la treabă și să participe la câteva angajamente publice în lunile următoare, atunci când va fi posibil‟.

Catherine, căsătorită cu Prințul William, moștenitorul tronului, a fost în concediu medical începând din ianuarie, când a fost spitalizată pentru o „operație abdominală”, fără alte detalii oferite la acea vreme.

În martie, a dezvăluit că, în urma acelei intervenții, a fost diagnosticată cu un cancer în stadiu incipient și a început chimioterapia preventivă. De atunci, a apărut rar în public, cu excepția unei scurte participări la parada Trooping the Colour în iunie, unde s-a alăturat familiei regale pe balconul Palatului Buckingham, și la Wimbledon, unde i-a oferit trofeul câștigătorului turneului masculin, Carlos Alcaraz, în iulie.

Absența lui Catherine a coincis cu un moment dificil pentru familia regală britanică, care în mod tradițional are numeroase angajamente ceremoniale pe parcursul anului, de la tăieri de panglici până la întâlniri cu șefi de stat străini. Tatăl său socru, Regele Charles al III-lea, a fost și el diagnosticat cu o formă de cancer la începutul anului, ceea ce l-a determinat să facă un pas înapoi din îndatoririle regale în timp ce urmează tratamentul. Între timp, fratele său mai mic, Prințul Andrew, a fost exclus din viața publică, iar Prințul Harry, fiul cel mic al regelui, s-a mutat în Statele Unite împreună cu soția sa, Meghan, Ducesa de Sussex.

Iată declarația completă a lui Catherine:

„Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să îți descriu ce ușurare este să fi finalizat în sfârșit tratamentul de chimioterapie.

Ultimele nouă luni au fost incredibil de dificile pentru noi, ca familie. Viața așa cum o știi poate să se schimbe într-o clipă și a trebuit să găsim o cale de a naviga prin ape tulburi și drumuri necunoscute.

Călătoria prin cancer este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, mai ales pentru cei mai apropiați de tine.

Cu umilință, această experiență te aduce față în față cu vulnerabilitățile tale într-un mod pe care nu l-ai considerat niciodată înainte și, odată cu asta, îți oferă o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.

Această perioadă ne-a amintit mie și lui William, mai presus de toate, să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care mulți dintre noi le luăm adesea de-a gata. Pur și simplu să iubești și să fii iubit.

Să fac tot ce pot pentru a rămâne fără cancer este acum prioritatea mea. Deși am terminat chimioterapia, drumul meu spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine.

Totuși, sunt nerăbdătoare să revin la muncă și să particip la câteva angajamente publice în următoarele luni, când voi putea.

În ciuda a tot ceea ce a fost până acum, intru în această nouă etapă a recuperării cu un sentiment reînnoit de speranță și apreciere pentru viață.

Eu și William suntem atât de recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am găsit o forță extraordinară în toți cei care ne ajută în această perioadă. Bunătatea, empatia și compasiunea fiecăruia ne-au umilit profund.

Pentru toți cei care continuă propria călătorie prin cancer – sunt alături de voi, mână în mână. Din întuneric, poate ieși lumină, așa că lasă acea lumină să strălucească puternic.‟

@instagram/the_princess__of_wales

Editor: Raluca Toma



Recente

Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg