Protecţia solară - reguli esenţiale pentru o piele sănătoasă

1 74436 original jpg jpeg

Ridurile adânci, petele şi porii dilataţi apar pe fondul nefolosirii cremei de protecţie solară, spun specialiştii. Ca să te asiguri că nu vei întâmpina probleme la capitolul sănătate, ţine cont de câteva reguli.

Radiaţiile UVB sunt mai intense vara şi pot provoaca melanoma. În schimb,razele UVA sunt prezente pe tot parcursul anului,fie că e soare,plouă sau ninge. Ele sunt foarte puternice,reuşind să pătrundă prin nori,îmbrăcăminte,fereastră şi chiar ochelarii de soare. Studii recente arată că razele UVA îmbătrânesc pielea,în special faţa. De aceea,medicii recomandă folosirea cremei fotoprotectoare,cu spectru larg,cu SPF minimum 10,în fiecare zi.

Citeşte cu atenţie eticheta produsului ales

Asigură-te că citeşti întotdeauna lista ingredientelor înainte de a cumpăra un nou produs de protecţie solară. Optează pentru cele care au în compoziţie zinc,dioxid de titan,avenobenzonă. Nu alege un produs care să includă ingrediente ce pot afecta hormonii şi/ sau sunt potenţial carcinogene,cum este oxibenzona.

Citeşte şi:Cum să faci loţiune de protecţie solară acasă

Nu te lăsa păcălit de produsele cuprotecţie foarte mare

Nu-ţi cheltui banii pe produsele de protecţie solară care pretind că au SPF mai mare de 50+. Potrivit specialiştilor,nu există dovezi care să ateste că astfel de produse oferă o protecţie mai bună împotriva radiaţiilor nocive decât cele cu SPF 50+,de exemplu. Pentru protecţia zilnică,mizează pe un produs cu SPF 10+,iar dacă trebuie să stai multă vreme în aer liber,optează pentru unul cu SPF 30+.

Citeşte şi:3 mituri despre cremele de protecţie solară

Foloseşte un produs cu spectru larg

Alege întotdeauna un produs cu protecţie solară de lungă durată şi care te apără atât de razele UVA,cât şi UVB. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să reaplici produsul de mai multe ori pe zi.

Nu te limita doar la produsele de tip spray

Mulţi preferă să folosească produselede protecţie solară sub formă de spray. Specialiştii afirmă că acestea nu asigură un strat suficient de gros pe piele,pentru ca ea să fie protejată corespunzător. Aceştia sugerează utilizarea cremelor de protecţie solară,mai ales pe faţă.

Credit foto:www.phamix.com



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg