Protecţia solară - reguli esenţiale pentru o piele sănătoasă

1 74436 original jpg jpeg

Ridurile adânci, petele şi porii dilataţi apar pe fondul nefolosirii cremei de protecţie solară, spun specialiştii. Ca să te asiguri că nu vei întâmpina probleme la capitolul sănătate, ţine cont de câteva reguli.

Radiaţiile UVB sunt mai intense vara şi pot provoaca melanoma. În schimb,razele UVA sunt prezente pe tot parcursul anului,fie că e soare,plouă sau ninge. Ele sunt foarte puternice,reuşind să pătrundă prin nori,îmbrăcăminte,fereastră şi chiar ochelarii de soare. Studii recente arată că razele UVA îmbătrânesc pielea,în special faţa. De aceea,medicii recomandă folosirea cremei fotoprotectoare,cu spectru larg,cu SPF minimum 10,în fiecare zi.

Citeşte cu atenţie eticheta produsului ales

Asigură-te că citeşti întotdeauna lista ingredientelor înainte de a cumpăra un nou produs de protecţie solară. Optează pentru cele care au în compoziţie zinc,dioxid de titan,avenobenzonă. Nu alege un produs care să includă ingrediente ce pot afecta hormonii şi/ sau sunt potenţial carcinogene,cum este oxibenzona.

Citeşte şi:Cum să faci loţiune de protecţie solară acasă

Nu te lăsa păcălit de produsele cuprotecţie foarte mare

Nu-ţi cheltui banii pe produsele de protecţie solară care pretind că au SPF mai mare de 50+. Potrivit specialiştilor,nu există dovezi care să ateste că astfel de produse oferă o protecţie mai bună împotriva radiaţiilor nocive decât cele cu SPF 50+,de exemplu. Pentru protecţia zilnică,mizează pe un produs cu SPF 10+,iar dacă trebuie să stai multă vreme în aer liber,optează pentru unul cu SPF 30+.

Citeşte şi:3 mituri despre cremele de protecţie solară

Foloseşte un produs cu spectru larg

Alege întotdeauna un produs cu protecţie solară de lungă durată şi care te apără atât de razele UVA,cât şi UVB. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să reaplici produsul de mai multe ori pe zi.

Nu te limita doar la produsele de tip spray

Mulţi preferă să folosească produselede protecţie solară sub formă de spray. Specialiştii afirmă că acestea nu asigură un strat suficient de gros pe piele,pentru ca ea să fie protejată corespunzător. Aceştia sugerează utilizarea cremelor de protecţie solară,mai ales pe faţă.

Credit foto:www.phamix.comRecente

Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg