Ramona Păun, prezentatoare la PRO TV: „Alegerile bazate mai mult pe ceea ce simți, decât pe ceea ce te sfătuiesc alții să faci, sunt ideale‟

Ramona Păun, prezentatoarea Știrilor din Sport de la PRO TV, consideră că alegerile pe care le-a făcut cu inima au ajutat-o să își construiască cariera pe care o are astăzi. Cum și-a început cariera, dar și cine îi este alături în momentele grele, află chiar aici! 

Ramona Păun  jpg

Citește cel mai recent interviu din revista Click! Pentru Femei cu jurnalista Ramona Păun! 

Ești una dintre cele mai îndrăgite și longevive prezentatoare TV. Povestește-ne despre începuturile tale în industrie. Cum ți-ai ales meseria? 

Îmi fac profesia cu bucurie și îmi doresc ca energia asta să se simtă și dincolo de ecran, iar reacția pozitivă a telespectatorilor mă împlinește. Și în momentul în care am ales s-o iau pe acest drum, tot inima mi-a fost ghid. A fost ca o clipă de luciditate, în care o voce interioară mi-a transmis că asta e alegerea care îmi va aduce împlinire. În ultimul an de liceu, m-am pregătit intens pentru Academia de Poliție. În proporție de 90%, a fost dorința părinților. Pentru că până în acel moment nu-mi puteam răspunde ferm la întrebarea „Ce carieră îți dorești să ai?‟, m-am gândit să urmez sugestia lor. Însă cu două luni înainte de examen, după o vizită în Sibiu, oraș de care m-am îndrăgostit pe loc, am simțit că vreau să merg acolo la Facultatea de Jurnalism. Asta a fost dovada clară pentru mine că intuiția este cel mai bun ghid, iar alegerile bazate mai mult pe ceea ce simți, decât pe ceea ce te sfătuiesc alții să faci, sunt ideale pentru viitorul nostru.

Cine ți-a ghidat pașii în jurnalism? Ai avut un mentor? 

Am avut șansa să-l am profesor în timpul facultății pe Radu Nechit, prezentatorul PRO TV Sibiu. Dumnealui a fost modelul la care m-am raportat în anii mei de formare ca jurnalist. Începând cu anul doi de facultate, am avut onoarea să preiau eu rolul de prezentator și corespondent al Știrilor PRO TV Sibiu, după ce dumnealui a decis să-și continue cariera TV în București. Poate n-aș fi avut curajul să merg ca studentă la un casting PRO TV, convinsă că va fi un eșec, dacă n-aș fi avut un mentor ca domnul Radu Nechit, care își stimula studenții să-și depășească temerile, limitele, îi făcea să accepte că greșelile sunt un factor firesc în procesul evoluției.

În PRO TV lucrezi de mulți ani, așadar îți cunoști foarte bine colegii. Pe cine admiri în mod special și de ce? 

Sunt recunoscătoare că fac parte dintr-o echipă de profesioniști, fiecare cu un stil personal remarcabil. Îi admir pe fiecare în parte și reprezintă constant o sursă de inspirație și motivație pentru mine.

image

Ai întâmpinat dificultăți în lumea sportului, de altfel, dominată de bărbați? 

În ciuda acestor convingeri că e greu să fii femeie într-o lume dominată de bărbați, a fost o plăcere să lucrez în toți acești ani într-o redacție în care fac echipă cu mulți bărbați. Sunt foarte buni în ceea ce fac, umorul lor e unic și sunt un sprijin puternic în momentele mai complicate.

Care este echipa ta de fotbal preferată? Dar jucătorul pe care îl apreciezi cel mai mult? 

Am fost la un meci din Champions League al Borussiei Dortmund și am rămas profund impresionată de suporterii ei speciali, mai ales că datorită lor, echipa a depășit în trecut un moment critic, când a fost la un pas de dispariție. De la acel meci cu Real din Ligă, am început s-o îndrăgesc pe Dortmund. Dar jucătorul preferat n-are legătură cu Borussia. E Zlatan Ibrahimovic, care s-a retras, din păcate. M-au fascinat personalitatea lui puternică și rigurozitatea cu care a tratat fotbalul. A jucat până la 41 de ani, iar asta spune totul despre disciplina și determinarea lui. Sunt niște valori pe care ar trebui să le avem cu toții, indiferent de profesie.

Sportul ți l-a adus în cale și pe iubitul tău, Cosmin, alături de care ai o relație de aproape 14 ani de zile. În redacția de sport v-ați cunoscut?

Pare că sportul a influențat toate aspectele vieții mele, nu doar profesia. Acolo am legat prietenii de durată și tot în redacție l-am întâlnit și pe Cosmin. Sportul ne-a apropiat și, ulterior, ne-a legat. E coechipierul ideal pentru mine.

image

Știm că ai copilărit în Vrancea, într-o zonă superbă de munte. Acolo mergi când vrei să îți încarci bateriile sau ai un alt loc preferat?

Legătura pe care o am cu muntele de acasă e puternică. Acolo e refugiul meu de suflet când am nevoie de liniște. Dar simt bucurie când pășesc pe munte oriunde altundeva. Iubesc natura cu toată ființa mea și mă răsplătește cu cele mai frumoase trăiri când sunt în mijlocul ei.

De câțiva ani, există tendința ca oamenii din zonele urbane să migreze cât mai aproape de natură. Tu te-ai gândit să îți faci o casă într-o zonă departe de agitația Capitalei? 

Mi-ai citit gândurile. E o dorință căreia îmi doresc să-i dau viață în viitor. Conexiunea cu natura e în ființa noastră și avem nevoie să ne retragem în brațele ei, din când în când.

Vrem să aflăm mai multe despre rutina ta de îngrijire. Faci sport? Urmezi o dietă? Ești adepta tratamentelor cosmetice? Care sunt secretele tale? 

În trecut, rutina mea de îngrijire era haotică și plină de tot felul de produse cu care mă străduiam să rezolv problemele pielii mele sensibile. Acum e simplificată, s-a redus la produse calitative de bază, cele de curățare și hidratare. Dar cea mai importantă rutină de îngrijire pentru mine e alimentația. Sunt foarte atentă la ce mănânc, încerc să fac alegeri raționale, care să-mi ofere nutrienți, nu doar plăcerea de moment a gustului. Și sportul este un aliat, dar, din păcate, în ultimii doi nu l-am mai putut practica la fel ca înainte, din cauza unor dureri lombare, însă sunt pe drumul cel bun. 

Ce îți place să faci în timpul liber? Ești genul de femeie căreia îi place să gătească?

Da, petrec timp și-n bucătărie în timpul liber. Gătitul e printre pasiunile mele. La început, a fost de nevoie, pentru că de la 14 ani n-am mai locuit cu părinții, pentru că am plecat la liceu, apoi a devenit o plăcere. În rest, îmi place să călătoresc, să merg la concerte, să fac diverse cursuri care să mă stimuleze, cum ar fi cel de pian, care e un antrenament fantastic pentru creier, dincolo de frumusețea sunetului.

Cine este persoana pe care o suni când ai nevoie de un sfat? 

Cosmin. El este omul în ale cărui sfaturi am cea mai mare încredere. Când partenerul de viață îți este și cel mai bun prieten, atunci nu poți decât să fii recunoscătoare pentru acest dar. 

Foto: @PRO TV 



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG