Recunoşti cremele de calitate?

1 65994 original jpg jpeg

Crema ideală trebuie să fie neiritantă, să nu conţină substante toxice (săruri de mercur, de bismut sau de plumb etc.) şi să conţină hormani, vitamine şi alte substanţe active.

Cum şi când le folosim

Nu există o cremă care să poata fi folosită cu succes în toate cazurile,de aceea trebuie alese în funcţie de tipul de ten.

pe baza de stearaţi sunt indicate mai ales pentru tenuriel grase, putand fi folosite şi pentru tenurile normale. Aceste creme nu sunt recomandate pentru tenurile uscate deoarece pot provoca înroşiri ale pielii.

Pentru femeile cu tenul uscat se recomandă coldcremele (cremele pe bază de lanolină şi cele pe bază de ceară de albine care contin o cantitate însemnată de apă (mai sunt denumite crème cerate). Dacă ai tenul uscat,trebuie să foloseşti neapărat cremă înainte de a aplica pudra,pentru că pudra usucă tenul. Iar tenul lipsit de grăsime se ridează mult mai repede. În cazul tenurilor excesiv de grase nu se aplică cremă îaninte de stratul de pudră.

sunt impropriu numite astfel,deoarece în general în timpul noptii nu se recomandă menţinerea cremei pe faţă. Pielea trebuie lăsată să respire şi să se regenereze. Crema se aplică seara,după curăţarea tenului,şi se lasă pe faţă până la două ore,dupa care se sterge.

În cazul tenurilor uscate, cremele pot fi aplicate de patru-cinci ori pe săptămână şi în cursul nopţii,constituind o mască.

Aplicarea cremei se face cu vârful degetelor sau cu o bucata de vată sau disc demachiant.

În cazul tenurilor uscate, crema se aplică printr-un masaj uşor, care ajută la absorbţia cremei.