Reguli de care sa ţii cont atunci când foloseşti uscătorul, pentru un păr ca la salon
Folosirea uscătorului de păr este o modalitate excelentă de a-ţi usca podoaba capilară, în special dacă eşti pe punctul de a pleca la muncă sau în oraş. Însă, dacă îţi doreşti să ai o coafură impecabilă pe termen lung, trebuie să fii atentă la mai multe detalii atunci când îţi usuci părul, cum ar fi: uscarea în mai multe etape.
Cine nu îşi doreşte un păr mereu curat şi plin de volum? Înafară de şamponul şi de balsamul, folosite la fiecare spălare, trebuie să ţii cont de câteva reguli generale de uscare. Pare incredibil, dar uscarea este o artă în sine şi necesită trucuri speciale, pentru un rezultat impecabil. Dacă te-ai întrebat vreodată, de ce îţi stă atât de bine părul, după ce ţi-l usuci la salon, iată care sunt regulile pe care profesionistele le respectă!
Nu usca părul umed. Uscarea părului umed poate dura o veşnicie. De aceea, este indicat, mai întâi, să îl usuci bine cu ajutorul unui prosop, înainte de a folosi uscătorul de păr sau să îl laşi să se usuce în aer liber, dacă temperatura permite acest lucru. Când părul s-a uscat în proporţie de 50%, aplică difuzorul şi începe să îţi usuci părul de la rădăcină spre vârf.
Foloseşte întotdeauna protecţie termică. Indiferent de tipul părului, trebuie întotdeaua să foloseşti ulei special, spray sau loţiune pentru uscarea părului, pentru un rezultat pe măsură. Este important să foloseşti produsul în mod uniform, însă nu prea multă cantitate, pentru a nu îngrăşa părul.
Citeşte şi: Cum să te vopseşti corect acasă. Sfaturile specialiştilor pentru un păr strălucitor şi o culoare perfectă
Usucă-ţi părul în etape. Unii oameni cred că uscarea părului în etape, poate dura ceva mai mult, dar adevărul este că, de fapt, cu ajutorul acestei strategii, economiseşti mult timp. Cu ajutorul clipsurilor pentru păr, printre câte 4-5 bucle din păr (sau mai mult, în funcţie de volumul şi de dimensiunea părului) şi usucă-le cu ajutorul uscătorului şi cu peria de păr.
Calitatea uscătorului face diferenţa. Când vine vorba de uscătorul e păr, întotdeauna să îl alegi pe cel mai bun, deoarece un produs vechi, poate să nu mai funcţioneze la parametrii optimi, să se supraîncălzească şi să deterioreze părul! De asemenea, temperatura este foarte importantă - dacă ai părul des, trebuie să foloseşti cea mai mică temperatură, iar dacă firul de păr este subţire, o temperatură medie. La final, foloseşte aerul rece.
Citeşte şi: Măşti reparatoare pentru părul deteriorat. Sunt excelente pentru regenerarea şi hrănirea firelor de păr
Foloseşte produse finale, pentru un plus de strălucire. Produsele de finisare sunt importante pentru volum şi strălucire. După ce ai terminat de uscat părul, el poate sta în toate direcţiile şi se poate electriza. Însă dacă vei aplica un ser special, el se va putea coafa mai uşor, astfel încât tu vei putea obţine o coafură de excepţie.
Sursă foto: Shutterstock