Remedii eficiente contra pistruilor

Unele femei se mândresc cu pistruii lor, altele nu mai ştiu ce să facă să scape de ei. Apar pe faţă, pe decolteu, pe spate şi braţe şi se înmulţesc vara, când e soare puternic. Unii sunt mai închişi la culoare, alţii mai deschişi, însă pentru toţi există remedii eficiente contra pistruilor.
Aceste pete pigmentare au caracter ereditar,aşa căorice ai face nu poţi scăpa definitiv de ele. În plus,efectele cremelor special concepute pentru estomparea pistruilor şi remediilor naturiste care îi pot „şterge“ ţin,cel mult,până vara viitoare,când soarele îi va colora din nou. Cu toate acestea,merită încercate.
Remediu eficient contra pistuilor-Pătrunjelul,inamicul petelor
Pătrunjelul este un ingredient esenţial în măştile şi preparatele care combat pistruii şi petele maronii de pe faţă. Pentru că redă pielii elasticitatea şi are acţiune hidratantă,pătrunjelul poate fi folosit şi de femeile trecute de prima tinereţe,care se luptă cu pistruii.
Ia câteva frunze proaspete de pătrunjel şi toacă-le mărunt,apoi aplică-le pe faţă,evitând zona pleoapelor. Încearcă să le laşi pe piele o jumătate de oră,după care te clăteşti cu apă rece.
Dacă pistruii sunt mai pigmentaţi,ai nevoie de un remediu şi mai eficient. În acest caz,vei folosi rădăcină de pătrunjel. Torni 500 ml de apă rece peste o lingură de plantă şi,după câteva ore,pui amestecul pe foc şi-l fierbi un sfert de oră.
La final,răceşti şi strecori,apoi îl amesteci cu sucul unei lămâi. Dimineaţa şi seara,ştergi pielea curată cu o dischetă din bumbac înmuiată în suc de pătrunjel şi lămâie.
Ştiai că...
...în lume,sunt de câteva ori mai multe femei cu pistrui decât bărbaţi? Petele de pe faţă apar de obicei pe obraji,frunte,buza superioară,nas şi bărbie.
Remediu eficient contra pistruilor-Păpădia,efect decolorant
Proprietăţile de albire pe care le are păpădia o recomandă în remediile pentru estomparea petelor pigmentare de pe faţă şi corp. Efect de decolorare are ceaiul de păpădie,pentru care ai nevoie de două linguri de rădăcină uscată de păpădie şi 300 ml apă,pe care le fierbi 15 minute. Spală faţa şi decolteul cu acest ceai şi nu te clăti decât după ce au trecut 30 de minute. De asemenea,pentru combaterea pistruilor poţi utiliza laptele de păpădie,pe care îl obţii secţionând rădăcina.Lichidul extras din rădăcină,aplicat direct pe zonele pătate,decolorează şi dă strălucire pielii.
Remediu eficient contra pistruilor-Lămâia şi apa oxigenată curăţăşi albesc tenul
Dacă ai în casă lămâie,foloseşte-o şi vei scăpa de pistrui. Adevărat agent de curăţare,lămâia tăiată felii subţiri,aplicate pe faţă,estompează petele galben-brune.
Poţi aplica pe zonele pătate şi suc proaspăt stors de la o lămâie,pe care îl laşi pe piele până se usucă,aproximativ 10 minute. Apoi clăteşti cu apă rece şi hidratezi tenul cu crema ta obişnuită. Sau poţi şterge faţa cu o dischetă demachiantă înmuiată în lapte rece.
Acelaşi efect îl are şi masca din lămâie,drojdie şi tărâţe. Pentru prepararea ei ai nevoie de trei linguri de zeamă de lămâie,20 de grame de drojdie de bere şi20 de grame de tărâţe de grâu. Amesteci toate ingredientele,aplici pasta pe faţă şi laşi să acţioneze cel puţin 20 de minute.
De ajutor este şi soluţia din 50 ml de alcool,de 70% concentraţie,50 ml oţet,10 ml apă oxigenată şi 100 ml zeamă de lămâie. Amestecă totul într-un flacon de sticlă cu dop etanşşi agită bine. Cu această soluţie ştergi în fiecare seară obrazul şi insişti în zonele cu pistrui.
Bulină:Dacă vrei să eviţi explozia de pistrui şi pete de pe faţă şi corp,înainte de plajă aplică o cremă cu protecţie solară.
Remediu eficient contra pistruilor-Alifiile de cimbru şi gălbenele estompează pistruii
În farmacii sau magazinele de tip plafar găseşti alifii din cimbru şi gălbenele,extrem de eficiente în lupta cu pistruii. Le poţi face şi acasă,dacă doreşti.
Ai nevoie de 4 mâini de gălbenele sau cimbru – tulpini,frunze,flori proaspete,pe care le toci mărunt – şi de 500 de grame de untură.
Topeşti grăsimea şi adaugi plantele,apoi căleşti puţin compoziţia. Iei de pe foc şi laşi amestecul două zile acoperit,după care îl topeşti iar şi îl filtrezi. Alifia o depozitezi în locuri răcoroase,în recipiente mici,opace şi închise ermetic.