Sfaturi de îngrijire pentru păr drept, ondulat şi cârlionţat

1 79122 original jpg jpeg

Nu-i aşa că ţi-ai dorit întotdeauna să ştii ce tehnici de îngrijire se potrivesc cel mai bine părului tău, fie el drept, uşor buclat sau creţ? Ţi-am pregătit un ghid personalizat cu sfaturi care să răspundă nevoilor tale.

Păr creţ

Păstrează culoarea naturală

Părul cârlionţat este mai dificil de manevrat, astfel încât posesoarele unui păr buclat de la natură trebuie să ţină cont de câteva sfaturi pentru a-l menţine frumos şi sănătos. Chiar dacă îţi doreşti o schimbare, trebuie să ştii că vopseaua afectează în mod deosebit părul creţ. În timp, vopselele distrug forma buclelor, care nu vor mai arăta la fel de bine definite.

Evită uscătorul

Buclele arată cel mai frumos atunci când se usucă treptat. Prin urmare, ori de câte ori ai ocazia, lasă părul să se zvânte în mod natural. Încearcă să faci baie cu 2-3 ore înainte de culcare, pentru a nu adormi cu el ud. Când te grăbeşti şi nu ai timp să aştepţi, foloseşte un föhn cu difuzor, care oferă un plus de volum şi nu îl degradează la fel de mult.

Alege un pieptene cu dinţi rari

Menţine forma cârlionţilor descurcând părul cu un pieptene cu dinţi rari în locul clasicei perii.

Ca să eviţi încurcarea părului creţ şi pentru a-l păstra lucios, hidratează-l cu o cantitate mai mare de balsam. Aplică-l pe toată lungirea firului şi lasă-l să acţioneze măcar 5 minute înainte de clătire. Totodată, nu uita să aplici o mască hrănitoare cel puţin o dată pe săptămână.

Bine de ştiut!

Pentru a arăta bine, părului creţ i se potrivesc tunsorile în scări. Filează-l mai scurt în partea din faţă, pentru a-ţi accentua trăsăturile.

Păr drept

Hidratează-l la vârfuri

Părul drept are avantajele şi dezavantajele lui. Sunt femei care nu-şi doresc decât păr drept, altele visează la bucle vogate. Deşi podoaba cu fir drept se îngrijeşte mai uşor, e bine să ţii cont de câteva sfaturi. Vârfurile au tendinţa de a se despica uşor, de aceea e bine să le hidratezi după spălare cu un spray special sau cu câteva picături de ulei de măsline.

Fortifică-l cu şampon special

Firele drepte tind să se îngraşe mai rapid, de aceea e bine să foloseşti produsele potrivite, care curăţă în mod optim podoaba capilară şi care întăresc rădăcina. Evită să foloseşti balsamul de păr în apropiere de rădăcină.

Oferă-i volum, fără a-l dregrada

Una dintre principalele probleme ale părului drept – mai ales cel cu fir subţire - este faptul că stă lipit de scalp, adesea fiind lipsit de volum. Usucă-l ţinând capul în jos câteva secunde sau prinde-l cu câteva agrafe în mijlocul capului când mai este doar puţin umed, pentru a-l umfla.

PĂR ONDULAT

Tunde-l în trepte

Părul ondulat e adesea rebel iar îngrijirea lui se poate tranforma într-o corvoadă. Dacă alegi tunsoarea potrivită, buclele îşi vor menţine mai mult forma şi nu se vor mai lăsa atât de repede. Cea mai potrivită este tunsoarea în trepte.

Împleteşte-l pentru a-l aranja

Atunci când este aproape uscat, împleteşte-l în codiţe pe care le ridici în vârful capului şi le desfaci dimineaţa, pentru ca părul să se aranjeze mai bine.

Dormi pe o pernă din satin

Firele de păr se electrizează mai uşor şi să arată neglijent dacă dormi pe o pernă înfăţată cu materiale sintetice. În schimb, neplăcerile nu apar dacă foloseşti o faţă de pernă din bumbac, din in sau chiar din mătase.

Trucuri CPF

Împletiturile arată foarte bine pe un păr creţ, împiedicându-l să se încurce.

Fortifică un fir de păr subţire cu produse puternic hidratante. În mod suprinzător, vopseaua îngroaşă părul, astfel încât poţi alege un nuanţator fără amoniac dacă nu vrei să îţi schimbi culoarea.

Vopseaua naturală Henna este recomandată pentru îngroşarea şi protecţia firului de păr subţire.

Defineşte buclele cu un pumn de spumă, care va da părului puţină greutate şi îl va fixa mai bine.

Credit foto: www.freepick.comRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg