Sticluţe cu parfum de vacanţă
După o lungă aşteptare, a venit în sfârşit sezonul rochiilor vaporoase şi al aromelor văratice, menite să readucă în sufletul nostru pofta de soare şi de visare. De aceea, te invit într-o călătorie olfactivă cu esenţe apetisante, atât de reprezentative pentru mult aşteptata vară!
Una dintre regulile de bază în ritualul de îngrijire este să-ţi „asortezi“ produsele de înfrumuseţare la vremea de afară,acest lucru fiind valabil mai ales când vine vorba de parfumuri. Produsele cu tentă văratică conţin arome proaspete,revigorante,care să te energizeze pentru întreaga zi. De ce nu te poţi da tot anul cu acelaşi parfum? Explicaţia e simplă! Căldura intensifică esenţele,ceea ce înseamnă că mirosul adânc şi senzual al sticluţei înmiresmate care te-a însoţit în anotimpul rece va fi mult prea puternic în lunile calde. Aşadar,valorifică acum notele subtile,clare,un elogiu adus prospeţimii marine şi spiritului de aventură.
Citricele,ingrediente la mare căutare
Pe timpul verii,nu ai cum să greşeşti dacă alegi un parfum cu esenţe de citrice. Produsele pe bază de mandarină,portocală şi lămâie galbenă sau verde dau senzaţia de prospeţime şi de lejeritate. Dezavantajul lor este că nu rezistă foarte mult pe piele şi se evaporă în 10-15 minute. De aceea,poţi încerca un parfum care să îmbine notele picante cu cele florale,deoarece te vei bucura mai mult timp de arome.
Joc de esenţe în arome marine
Aromele cu care îţi răsfeţi trupul dimineaţa îţi pot declanşa amintiri legate de locurile dragi,unde ai fost în vacanţă sau unde ai trăit experienţe dragi sufletului tău. Parfumurile cu note marine,pe bază de alge şi de combinaţii de plante marine,te vor duce cu gândul la plajele însorite şi la senzaţia de relaxare.
Dacă preferi un miros mult mai „adânc“ sau mai misterios,caută produse pe bază de lemn sau lăptoase,precum nuca de cocos ori ananasul. Acestea au un efect de lungă durată şi sunt o alegere bună pe timp de zi şi de noapte. Dacă doreşti ceva mai puternic,potrivit unui eveniment de seară,optează pentru note seducătoare,cum ar fi lemnul de santal sau lemnul blond. De asemenea,nu ezita să încerci şi esenţe inspirate de natură,cum ar fi prospeţimea ierbii tunse.
Apă de toaletă sau de parfum?
Lunile acestea,este mai indicată apa de toaletă,în detrimentul apei de parfum,deoarece este mai puţin concentrată şi dă o senzaţie accentuată de prospeţime,adică exact ceea ce se aşteaptă de la un produs de vară. Cel mai potrivit moment s-o cumperi este după-amiaza,atunci când simţurile olfactive sunt la capacitate maximă. La fel de important este să nu combini parfumul cu un deodorant puternic,chiar dacă ţi se pare că se completează armonios,întrucât antiperspirantul te-ar putea deranja după evaporarea notei de top a picăturii de elixir aromat.
Unde păstrezi recipientele parfumate
Sticluţa cu parfum trebuie păstrată în locuri răcoroase,fără umiditate şi ferite de razele soarelui. Colonia şi apa de toaletă pot fi depozitate chiar în frigider,pentru a le prelungi timpul de folosire. Ca să reziste timp îndelungat,parfumul trebuie pulverizat pe zonele puternic vascularizate,cum ar fi baza gâtului,în spatele urechilor şi al genunchilor,la încheieturile mâinilor şi ale braţelor.