Suferă de o boală rară și își amintește fiecare zi din viața ei. E un coșmar pentru soțul ei!

Vedeta serialului „Taxi”, Marilu Henner, a dezvăluit că are o afecțiune rară în care își amintește totul. „Nu-i de mirare că m-am căsătorit de trei ori!”, spune actrița.

image

Vedeta de 72 de ani a vorbit cu cei de la BBC despre Highly Superior Autobiographical Memory (memorie autobiografică extrem de activă) sau hipertimesia, cum îi spunem noi. Hipertimesia este o afecțiune a creierului, care le dă oamenilor „superputerea” de a-și aminti extrem de multe lucruri. Cei care suferă de asemenea boală își pot aminti fiecare detaliu din fiecare zi din viața lor.   

Tulburarea extrem de rară afectează în jur de 100 de oameni în toată lumea, printre care se numără și actrița din Chicago, care spune că asemenea boală i-a permis „să-mi amintesc tot ce făceam în fiecare zi din viața mea”.

În timp ce unii o consideră o superputere, vedeta de la Hollywood, care a interpretat rolul Elaine O'Connor Nardo în serialul „Taxi”, care a fost difuzat în SUA din 1978 până în 1983, recunoaște că hipertimesia ei a fost „o binecuvântare și un blestem, în același timp”.

Vorbind despre memoria ei remarcabilă, actrița a declarat: „Înseamnă că eu îmi pot aminti fiecare zi din viața mea. Îmi poți da orice dată din timpul vieții mele, iar eu îți pot spune ce zi a săptămânii a fost și ce am făcut atunci”.

Vedeta - care a ajuns la altar de trei ori și are doi copii, pe Nicholas și pe Joseph, cu al doilea soț, Robert Lieberman – a spus, mai în glumă, mai în serios că memoria ei extrem de bună a fost „un blestem pentru soții mei”.

„Eu zic tot timpul că e o binecuvântare pentru mine, dar un blestem pentru soții mei și probabil de asta sunt la al treilea soț… i-am înnebunit pe toți!”, a conchis Marilu Henner.  

image

„Când am împlinit 13 ani, era anul 1965 și era o zi de marți. Am avut o petrecere cu toate fetele din clasa mea și ne-am distrat foarte mult. Îmi amintesc toate zilele mele de naștere și toate Crăciunile”, a povestit vedeta de la Hollywood.

foto - Shutterstock



Recente

Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg