Teo Trandafir: „Am dorit să fiu cam de toate, însă, pentru cea mai lungă perioadă, m-am imaginat medic‟

Teo Trandafir, care ne atrage în fața televizoarelor în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, la emisiunea „Teo Show‟, de la Kanal D, a oferit în exclusivitate revistei „Click! pentru femei‟ un interviu proaspăt și captivant.

image

Te invităm să descoperi detalii neștiute despre viața și cariera lui Teo, dar și despre relația cu fiica ei, Maia.  

De la emisiunea „Teo Show‟, care se difuza în cursul săptămânii, ai trecut la formula de weekend. Cum a fost pentru tine această schimbare? Programul tău este mai lejer acum? 

Programul meu este același, pentru că formatul emisiunii este complet diferit, sunt mult mai multe subiecte ce sunt abordate în fiecare ediție și lucrăm minuțios. Programul întregii echipe a rămas, de altfel, același, lucrăm de luni până vineri. Din acest punct de vedere nu a fost nicio schimbare. Schimbarea a fost din punctul de vedere al abordării, al formatului. 

Ți-ai început cariera în anii ’90 și putem spune că le-ai încercat aproape pe toate – de la producătoare, prezentatoare de emisiuni TV și radio la actriță și deputat. Îți mai dorești să experimentezi lucruri noi? 

Depinde foarte mult de cum așează viața toate aceste lucruri. Stau și mă gândesc adesea că, în afară de televiziune și radio, nu știu să fac nimic altceva. Dar cred ca aș fi uimită să văd, odată pusă în fața faptului împlinit, câtă fantezie poate „isca‟ inconștientul meu. Dacă aș avea timp, posibilitate și spatiu, aș face un gen de podcast, dar ușor diferit. 

Mai ții minte ce îți doreai să fii când erai mică? 

Am dorit să fiu cam de toate, însă, pentru cea mai lungă perioadă, m-am imaginat medic, având în vedere că tata este medic. Văzusem acasă tot felul de lucruri, am locuit în dependințe ale spitalelor împreună cu părinții mei și știam fenomenul din interior. Eram familiarizată și cu terminologia și cu posibilități de tratament. Mi-ar fi plăcut să fac și farmacologie, pentru că sora mamei mele era farmacist. 

De-a lungul anilor, ai făcut compromisuri pentru profesia ta, ai lăsat de la tine ca să fie bine?  

Dacă vine cineva cu suficiente argumente să îmi arate că greșesc sau că punctul meu de vedere nu e tocmai potrivit, sunt gata să accept și să fac lucrurile cum sunt mai bine.  

Telespectatorii au fost obișnuiți să te vadă în compania lui Bursucu. În ce relații ați rămas? 

Suntem în relații excepționale, ultima oară am vorbit astăzi, când facem acest interviu. Ne leagă ani de prietenie, dincolo de spectrul profesional. 

Citește și Adrian Cristea: „Aveam 14 ani când am cunoscut-o pe Teo. Dansam la un hotel de la mare“

Ești foarte apreciată și în mediul online. Ce crezi că te-a ajutat să ai mulți admiratori? 

Cred că televiziunea este cea care a ajutat. Făcând emisiuni atâția ani am început să fac parte din familiile celor care mă urmăreau, iar onlineul a fost ca un soi de prelungire a acestei relații. Dacă aș fi apărut din neant, probabil că lucrurile ar fi stat diferit. Reprezint un soi de oază în care nu există nimeni care să spună ce să faci, unde să te duci, cu cine trebuie să ții sau cum trebuie să gândești. Consider că oamenii nu mai au nevoie să fie agresați de încă un factor. 

image

Ești născută pe 2 iunie, adică în zodia Gemeni. Se spune despre acești nativi că absorb foarte repede energiile celor din jur, se fac plăcuți în timp record și sunt adesea creierele din spatele proiectelor. Pari atât un excelent strateg, cât și un executant valoros. Tu cum te vezi? 

Nu am stat niciodată să mă gândesc la asta, am fost tot timpul implicată în munca mea. A trebuit să le fac pe amândouă de-a lungul vieții. Au fost momente când am avut echipă, producator, dar și momente în care nu prea era lume în jurul meu când am lucrat la televiziuni mai mici. Mă simt confortabil în ambele ipostaze. 

Fiica ta, Maia, va împlini anul acesta 19 ani. Mulți înainte! Cum a fost pentru voi perioada adolescenței? Ce sfaturi ai pentru părinții care se tem de această perioadă din viața copiilor? 

Am avut noroc de un copil rezonabil, care a înțeles că momentul în care ne sfătuim în legătură cu ceva nu reprezintă un conflict. Ea însăși este o persoană non-conflictuală și ne leagă o relație puternică. Nu se simte deloc bine atunci când sunt supărată pe ea, astfel încât, decât să se certe cu mine, preferă să colaborăm. Cel mai adesea așa s-a întâmplat, dar le mai avem și noi pe ale noastre că «oameni suntem și pălării purtăm». Nu sunt în măsură să dau sfaturi, dar cred că este important să educi copilul de mic. Dacă lăsăm copilul de izbeliște spunând că este mic, el va continua să crească în acest spirit și te vei trezi într-o zi că nu mai este un copil și că refuză să aibă orice colaborare, pentru că nu este obișnuit să o aibă. Colaborarea trebuie să înceapă de la șase săptămâni, ca părinte trebuie să fii atent la fiecare mișcare pe care o face, la lucrurile care îi plac sau la cele care îi displac, să știi să nu pedepsești, să îți ceri scuze. Să înțelegi că un copil nu îți este proprietate, ci partener. 

Știm că Maia se pregătea pentru facultate. Ce emoții te încearcă legate de această nouă etapă din viața amândurora? 

Este un proces absolut firesc ce se întamplă și, din acest punct de vedere, sunt absolut liniștită. Este un drum pe care o să și-l făurească singură. Așa cum ea a avut mereu încredere în mine, ar fi just să am încredere în ea de acum încolo. 

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai alături de Maia? 

Îmi aduc aminte că aveam fiecare locul nostru când ne uitam la televizor. Într-o zi, s-a așezat pe locul meu și a spus «Eu sunt mami și am grijă de toată lumea!». Mi s-a părut un lucru atât de frumos și de înduioșător, încât nu o să-l uit niciodată. 

Ce îți place să faci cel mai mult atunci când nu muncești? 

Îmi place să mai gătesc, din când în când, să stau de vorbă cu Maia, o activitate absolut fermecătoare, îmi place să ies cu prietenii, îmi place să citesc, dar nu pe device-uri, mi se pare îngrozitor să nu știu la ce pagină am rămas. 

Un exercițiu de imaginație: poți avea în emisiune invitați care nu mai sunt printre noi, cu cine alegi să povestești câte-n lună și-n stele ? 

Cu Mădălina Manole și Laura Stoica. Mi-au fost și prietene apropiate și mi-ar plăcea să povestim lucruri care s-au întamplat între timp, să fiu eu cea care le comunică. 

Vezi și Teo Trandafir: „Mi-ar plăcea să am cu 20 de ani mai puţin şi să fiu fără 30 de kilograme în plus“

Cum te vezi peste 10 ani? Ai lăsa orașul pentru o viață liniștită, mai aproape de natură? 

Nu pot spune cum mă văd peste 10 ani, neștiind ce îmi rezervă ziua de mâine. Dacă nu aș mai fi în activitatea aceasta, aș încerca să mă retrag undeva în mijlocul naturii. 

image

Dacă viața ta ar fi un film, cum s-ar numi acesta? 

S-ar numi „Nu încă‟. Întotdeauna, am sperat că mai există o zi de mâine. Nu mi-am făcut niciodată planuri pe termen lung, mi s-a părut nesăbuit. Am preferat să iau fiecare zi construind pe ce aveam deja. 

În prezent există un „rege‟ în viața ta, care să te facă să te simți apreciată, iubită? 

Sunt lucruri pe care aș prefera să le țin pentru mine. Ce pot spune este că nu am apreciat niciodată singurătatea și că am căutat acest rege. Dacă l-am găsit sau nu rămâne secretul meu. 

@Kanal D 



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg