Tot ce trebuie să ştii despre şampon

bicarbonat de sodiu pentru păr jpeg

Şamponul este un produs esenţial igienei corporale, pe care îl folosim aproape zilnic. Există pe piaţă atâtea sortimente, care promit să aducă volum, strălucire sau să îndepărteze mătreaţa, dar indiferent de tipul şamponului ales, acesta are o importanţă majoră în ritualurile de îngrijire!

Fiecare dintre noi şi-a pus diverse întrebări legate de acest produs,iar mai jos avem răspunsurile care vor clarifica situaţia.1. Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap? Am auzit atât de multe versiuni,încât un răspuns definitiv este greu de dat,însă trebuie să ţinem cont de tipul de păr pe care îl avem şi de lungimea acestuia. Întregul proces de spălare slăbeşte firele mici,în creştere,aşa că,în medie,de maximum trei ori pe săptămână ar fi indicat. Doar în cazul în care avem părul gras îl putem spăla de 4 ori săptămânal,însă nu mai des,deoarece uleiurile secretate în mod natural de scalp,pe care le înlăturăm la spălare,contribuie la menţinerea elasticităţii firului. De asemenea,persoanele care au părul vopsit în nuanţe de roşu sau ciocolatiu nu trebuie să se spele mai des de trei ori pe săptămâna,deoarece culoarea se poate estompa mai rapid.

2. Cât de mult şampon trebuie să folosim? Asta,iarăşi,depinde de tipul de şampon ales. În principiu,pentru părul mediu sau lung cantitatea de şampon necesară este cât încape într-o palmă. Indiferent de specificaţiile produsului ales,înainte de a aplica balsamul sau masca părul trebuie clătit bine,timp de două minute,sub jetul duşului.

Află de AICI cum trebuie clătit corect părul.