Totul despre fondul de ten

1 71997 original jpg jpeg

Secretul unui ten luminos şi neted stă într-un produs cosmetic indispensabil: fondul de ten. Ales şi aplicat corect, el te ajută să maschezi şi să-ţi corectezi defectele.

Ai un ten fără cusur? Chiar şi în aceste condiţii,nu eşti scutită de folosirea unui astfel de produs. De ce? Până şi pielea fină,fără coşuri şi pete,nu este uniform colorată. Iar,în lipsa fondului de ten,fardurilenu se fixează bine. Produsul are un dublu rol:de a înfrumuseţa pielea la exterior şi de a o îngriji în profunzime. Pe lângă puterea de acoperire,care poate fi mică,medie sau mare,în funcţie de necesităţi,şi rezistenţa îndelungată,fondul de ten hidratează,catifelează,matifiază şi conferă luminozitate. Mai mult,conţine vitamine,care protejează tenul de acţiunea radicalilor liberi,vânt,praf,variaţii de temperatură şi raze ultraviolete.

Alege-l în funcţie de nevoile tale

Indiferent de forma în care se comercializează,lichid,spumă,spray,compact,trebuie să alegi produsul care corespunde nevoilor tenului tău,ţinând cont şi de vârsta pe care o ai şi de perioada anului. Aşa cum investeşti în piese vestimentare la început de anotimp,şi fondul de ten trebuie schimbat la început de sezon. În anotimpul rece tenul are nevoie de mai multă hidratare decât în cald,aşa că e de luat în calcul şi acest aspect. Produsul pentru care optezi trebuie să aibă şi factor de protecţie solară (cel puţin SPF 15),chiar şi în sezonul rece,pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Pigmenţi de nuanţe diferite

Fondurile de ten pot fi cu pigment galben,roz sau portocaliu. Primul se potriveşte persoanelor cu tenul foarte deschis. Cel cu pigment roz se adresează femeilor cu tenul matur,iar cel portocaliu este recomandat în cazul pielii bronzate.

Ce ţi se potriveşte

Fondul de ten lichid se potriveşte tuturor tipurilor de ten,mai puţin celui gras,întrucât este pe bază de apă şi nu are o putere de acoperire foarte mare,încărcând pielea inutil. Oferă tenului un aspect natural şi proaspăt,doar dacă nu este aplicat în mai multe straturi. Altfel,aspectul obţinut este artificial. Varianta spray are o textură lejeră,oferă acoperire naturală şi este indicat tenului mixt,pe când cele stick şi compacte,populare în ultimii ani,sunt utile persoanelelor cu tenul gras,uleios. Produsele compacte acoperă coşurile,petele şi porii dilataţi. Pentru a combate aspectul lucios din zona T,nu uita ca la final să pudrezi faţa. Pentru tenul gras,indicat este şi un fond de ten cremă matifiant,fără uleiuri.

Cum alegi nuanţa potrivită

Rolul fondului de ten este de a lăsa pielea netedă,frumoasă,cu aspect de porţelan. Dar pentru asta,trebuie să-l alegi în funcţie de nuanţa pielii tale. În lumina naturală a zilei,desenează pe maxilar trei linii,una lângă alta,cu trei tonuri diferite de fond de ten pe care le consideri apropiate de culoarea ta naturală. Când nu vei observa nicio diferenţă între produs şi piele,vei şti că ai găsit nuanţa care ţi se potriveşte.

Pensulă,burete sau degete?

Fondurile de ten pe bază de ulei se aplică cel bine şi mai uşor cu degetele. Pe măsură ce intră în piele,degetele încălzesc uleiul,ajutând astfel produsul să se întindă uniform. Fondurile lichide ar trebui să fie întotdeauna aplicate gradual cu o pensulă,iar cele pulbere şi compacte aderă cel mai bine când sunt întinse în strat subţire,cu un burete.

Cum îl aplici

Când te machiezi,respectă această ordine:demachiant,cremă hidratantă,fond de ten,corector. Înainte de a pune orice produs cosmetic pe faţă,demachiază-te,după care hidrateză-ţi pielea. Apoi,după 5-10 minute,întinde fondul de ten,urmat de corector,astfel încât acesta din urmă doar să finiseze tenul unde este nevoie. Pune două-trei picături de produs pe câteva zone ale pielii,apoi întinde,fără a fricţiona,dinspre interiorul feţei spre exterior. Dacă fixezi produsul cu un bureţel,aplicările se fac prin tamponare.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg