Tratament facial cu produse apicole
Datorită calităţilor intens hidratante, produsele din stup sunt ingrediente excelente pentru problemele tenului. Îţi prezentăm în cele ce urmează un tratament facial cu miere, o formulă inventată şi brevetată de proprietara salonului Apiestetic (www.apiestetic.ro), Neli Pfeiffer.
1. Procesul de curăţare este şi cel mai important. Se folosesc emulsii sau creme care îndepărtează fardul,praful şi celulele moarte de pe suprafaţa pielii. Urmează gomajul sau peelingul,în funcţie de ten,ce se realizează cu preparate naturale (de exemplu acizi graşi organici din fructe) care au rol de a revitaliza şi de a curăţa în profunzime porii,grăbind astfel procesul de eliminare a deşeurilor cutanate.Tot în această etapă se poate face şi drenajul cu miere,care pregăteşte faţa pentru celalalte etape ale tratamentului. Mierea se foloseşte în funcţie de ten,astfel că produsele cu tei sunt indicate pentru tenul deshidratat,cele de rapiţă au calităţi antirid,mierea polifloră se potriveşte tenului mixt,cea de brad pentru tenul gras,iar mierea de pădure face bine tenului acneic.
2. Procesul de hidratare începe cu un consum important de apă,legume şi fructe proaspete,dar şi infuzii de flori şi de plante. Dimineaţa,pe stomacul gol,bea un pahar cu apă,peste care pui o linguriţă cu miere şi câteva picături de lămâie. Hidratarea din cadrul salonului se face manual sau prin procedeul iontoforezei,o procedură prin care se desfac substanţele bioactive din miere în ioni,care ajung astfel mai uşor în sângele de la nivelul pielii. Se folosesc soluţii de miere sau de laptişor de matcă.
3. În cadrul ultimei intervenţii,adică în etapa hrănirii,se efectuează un masaj cu creme,emulsii şi uleiuri naturale în care se încorporează substanţe antiaging:miere,polen,lăptişor de matcă,propolis,Apilarnil.