Traumele provocate tenului
Deşi îţi doreşti un ten sănătos şi ai cheltui sume importante de bani pe tratamente, trebuie să ştii că anumite gesturi sau decizii, aparent inofensive, pot provoca adevărate traume feţei.
Când uiţi să te demachiezi,nu te gândi doar la rimelul care se întinde la ochi,ci şi la daunele cauzate tenului. Mai mult,apa micelară sau crema demachiantă este necesară chiar şi în zilele în care ai ales să nu foloseşti make-up. Astfel,elimini reziduurile de praf,transpiraţie şi alte particule ofensive,pentru a preveni încărcarea porilor.
Iată care sunt traumele provocate tenului,conştient sau nu.
Exfoliezi tenul în exces
Ce poate fi greşit în a-ţi curăţa tenul des? Acest gest poate irita pielea sensibilă de la nivelul feţei,iar glandele sebaceea sunt suprastimulate,ceea ce duce la producerea sebumului în exces. La fel ca necurăţarea porilor,şi asta duce la apariţia coşurilor,a iritaţiilor şi a punctelor negre.
Dacă apare un coş,îl zgândări
Este în firea femeilor,în general,să stoarcă orice coş apărut pe ten. Nimic mai grav! Ce poţi să faci,în schimb,este să îl ignori,lăsându-l să se usuce de la sine. Pentru a grăbi procesul poţi aplica un corector sau puţin spirt medicinal. O alternativă ar fi să mergi la un salon de cosmetică să-ţi faci un tratament facial într-un mediu steril,cu aparatura necesară. Dacă problema este mai gravă,mergi la dermatolog.
Foloseşti produse neadecvate
Folosirea produselor cu cortizon,de exemplu,te scapă,pe termen scurt,de iritaţii,însă,folosite pe termen lung acestea creează dependenţă,iar pielea nu mai secretă colagen.
Epilezi „mustaţa” cu ceară
Ceara fierbinte reprezintă o adevărată traumă pentru muşchii feţei,ceea ce,în timp,duce la apariţia ridurilor deasupra buzei superioare. Mai mult,acest proces poate provoca răni sau pete prin fotosensibilizarea pielii. În aceeaşi categorie se înscrie şi pensarea sprâncenelor cu ceară. Aşa că,data viitoare când mergi la salon,cere să folosească exclusiv penseta la nivelul tenului.
Te demachiezi când şi când
Demachierea nu este o opţiune,este o necesitatea care trebuie făcută cu regularitate,dar nu în exces. O singură dată,seara,înainte de culcare,este suficient.
Nu ţii cont de data de expirare a produselor de make-up
Nu vorbim aici de data scrisă pe ambalaj,ci de valabilitatea lor de la data deschiderii. Probabil ai citit deja că mascara expiră în 3 luni de la prima folosire sau că rujul nu are termen de folosire nedeterminat. Cu toate astea,ţi-e milă să le arunci,mai ales când le foloseşti doar la ocazii speciale. Indiferent cât ţi-e de greu,gândeşte-te cât de traumatizant este pentru ten să foloseşti produse expirate.