Trucuri pentru protejarea părului vopsit
Cele mai multe femei adoră să îşi schimbe nuanţa părului, motiv pentru care apelează la hair-stylişti sau se vopsesc singure acasă, însă, deseori culoarea îşi pierde strălucirea sau intensitatea după doar câteva spălări.
Motivul? O îngrijire necorespunzătoare a podoabei capilare.Iată tot ce trebuie să ştii pentru protejarea părului vopsit!
Păr colorat,păr fragil
Este bine cunoscut că vopsirea podoabei capilare nu este un act inofensiv. Şi,cu cât te îndepărtezi mai mult de culoarea naturală,cu atât mai mult expui părul la agresiune. Cel mai invaziv tratament este decolorarea care presupune extragerea pigmenţilor naturali şi înlocuirea lor cu pigmenţi alternativi. Aşa că nu e de mirare că te poţi trezi cu fire albe atunci când nu te aştepţi,dat fiind că părul rămâne fără pigmenţi în urma decolorării repetate.
Prin urmare,acesta devine mai fragil,deoarece culoarea artificială slăbeşte nivelul de keratină,ceea ce îl face mai sensibil la agresiunile externe. Prin urmare trebuie acordată o atenţie sporită îngrijirii pletelor.
Îngrijirea specială a părului
Deoarece vopeaua atacă părul,produsele de îngrijire ar trebui să creeze o peliculă în jurul firelor pentru a le proteja de efectele nocive. Cele mai bune sunt formulele cu antioxidanţi,care vor păstra intensitatea culorii mai mult timp. Măştile pentru restructurare,cu ceramide,vor reconstitui fibra naturală a lui.
În cazul în care podoaba capilară este puternic afectată,cel mai recomandat este evitarea îngrijirii curative,care,de multe ori,nu va da rezultat. În situaţia în care daunele sunt prea mari pentru a fi remediate,este necesar tunderea părului pe întreaga lungime deteriorată,pentru a-i permite să crească din nou frumos.
Cum alegi produsele de îngrijire
În primul rând ai nevoie de un şampon cu antioxidanţi,care joacă un rol important în menţinerea strălucirii şi a culorii de durată. Apoi,există posibilitatea de a alege între un balsam sau o mască,în funcţie de deteriorarea părului,pe care să le foloseşti de fiecare dată când te speli pe cap,după şampon.
De altfel,trebuie să foloseşti cu precauţie fixativele,deoarece acestea conţin alcool care schimbă culoarea.
Părul colorat trebuie spălat la fel de des ca şi cel natural. Colorările fac firul un pic mai uscat,motiv pentru care ai putea avea tendinţa să te speli mai rar,deoarece acesta se îngraşă mai greu.
Pentru a avea o culoare de durată,dincolo de vopsire,trebuie să eviţi să îţi faci părul permanent sau să îl îndrepţi cu placa,pentru a împiedica actele prea agresiune.