Tuş de ochi sau creion?

1 78988 original jpg jpeg

Ochii frumoşi atrag atenţia oricui. Poţi da privirii tale mai multă expresivitate cu ajutorul unui creion dermatograf sau al unui tuş. Între cele două produse există însă câteva diferenţe, pe care doar cunoscătorii le ştiu. Învaţă cum să alegi produsul care te avantajează!

Dermatograful, uşor de folosit

Printre produsele clasice folosite în machiajul ochilor se numără şi creionul dermatograf, folosit de majoritatea femeilor pentru a mări sau a alungi ochii. Nu numai că este mai ieftin ca un tuş, dar se păstrează şi mai mult. Are forma unui creion clasic cu mină ce trebuie ascuţit de fiecare dată când vârful se toceşte. Se aplică foarte uşor, însă şi acesta se poate întinde, la fel ca tuşul. Există însă o metodă pentru a evita această situaţie neplăcută şi, mai ales, inestetică. Înainte să aplici dermatograful, tamponează uşor cu pudră zona pleoapei sau aplică un strat de fard de pleoape pudră.

Dezavantajele creionului

Dermatograful îşi pierde din intensitatea culorii pe timpul zilei, motiv pentru care eşti nevoită să îţi retuşezi machiajul. Totuşi, este mai uşor de aplicat. Cea mai mică greşeală în trasarea conturului cu tuşul presupune refacerea totală a machiajului, în timp ce cu creionul îţi poţi permite să greşeşti, căci poţi retuşa fără să mai fii nevoită să te demachiezi complet. 

Tuşul lichid, efect spectaculos

Îl recunoşti după pensula extrem de subţire şi după sticluţa mică, de culoare neagră. Tuşul de ochi este un produs lichid care se aplică, de regulă, pe pleoapa superioară pentru machiajul teatral, în coadă de rândunică sau pentru efectul ochi fumurii. Nu oricine ştie să îl folosească în mod corect. Este nevoie de o mână fermă şi de o anumită îndemânare pentru a obţine o linie fină şi precisă pe pleoapă. Atenţie, însă! Ploaia, transpiraţia sau umezirea excesivă a ochilor sunt factorii care pot cauza întinderea tuşului, aşa că e mai bine să investeşti într-un produs de calitate, de preferinţă rezistent la apă.

Tuşul compact nu curge

Tuşul de ochi poate fi şi sub forma unui gel dens, care se aplică cu o pensulă specială umezită, pe care trebuie să o cumperi separat. Tuşul este disponibil în magazinele cu produse de înfrumuseţare sub forma unui recipient rotund, cu capac. Se deosebeşte de tuşul clasic prin faptul că este mai rezistent, are o consistenţă mai cremoasă, nu curge şi nu se întinde.

Bine de ştiut!

Comparativ cu dermatograful, tuşul lichid sau compact are un mare avantaj: îşi menţine culoarea intensă pe tot parcursul zilei.

Trucuri Click! pentru femei

•    Dacă nu eşti adepta creionului negru, poţi alege albastru, verde, mov sau chiar alb, pentru un plus de luminozitate. Dermatograful alb are efect iluminator şi creează iluzia unor ochi mari şi strălucitori.

•    Dacă ai aplicat prea mult dermatograf pe pleoapa inferioară şi ţi se pare că ai un machiaj agresiv, poţi atenua nuanţa cu ajutorul unui bureţel sau al unei pensule şi al unui fard de pleoape într-o nuanţă deschisă.

•    Dacă vrei să ai ochi strălucitori şi luminoşi, foloseşte dermatograf în nuanţe sidefate care reflectă lumina şi ascund ridurile fine.

•    Pentru un aspect natural, conturează pleoapa superioară cu o linie subţire, puţin îngroşată la coada ochiului. Dacă vrei să obţii un contur subtil, întinde linia creionului cu o pensulă subţire. În schimb, dacă îţi doreşti un machiaj intens, de seară, umezeşte puţin vârful creionului înainte de a-l aplica.

Ştiai că…

…dermatograful ascuţit necorespunzător poate crea iritaţii la nivelul pleoapei?



Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg