Uleiuri hidratante pentru fiecare tip de piele
Fiecare tip de piele are nevoie de un ulei hidratant. Dacă nu îl foloseşti pe cel corect, tegumentul va avea de suferit, în ciuda faptului că utilizezi produse naturale. Iată care ulei va reda pielii tale fermitatea, strălucirea şi catifelarea.
Piele normală
Pielea este expusă zilnic la efectul radicalilor liberi. De asemenea, stilul de viaţă dezordonat, emoţiile, stresul, alimentaţie nesănătoasă, toate îşi lasă amprenta pe tenul nostru. Dacă ai ten normal, poţi încerca diferite uleiuri. Alege-l pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine. Nu trebuie să aplici acelaşi ulei pe întregul corp. El poate fi diferit pe faţă, gât şi restul corpului. Găseşte-l pe cel mai bun. El va preveni îmbătrânirea, deshidratarea şi pierderea fermităţii.
Piele uscată
Persoanele care au tenul uscat trebuie să aibă grijă constant de ea. Lipsa hidratării este principala cauză a îmbătrânirii pielii. Dacă ea nu este hidratată, va pierde din ce în ce mai multă apă. Din această cauză, tegumentul are nevoie de un ulei hidratant care să-i menţină elasticitatea şi fermitatea.
Recomandate pentru tenul uscat sunt următoarele uleiuri:
este foarte hrănitor, bogat în vitamina E, şi foarte ieftin.
Excelent pentru pielea uscată şi devitalizată.
bogat în acizi graşi, dă luminozitate şi întinereşte pielea.
Acest ulei stimulează regenerarea pielii şi are o mare putere de vindecare. Puteţi alege unul sau combinaţi-le.
Piele grasă
Pielea grasă se caracterizează printr-o producţie mai mare de sebum, lucru care îi conferă pielii un aspect strălucitor. Uleiul va acţiona ca o barieră de protecţie împotriva agenţilor externi. Cu uleiul potrivit, poţi echilibra cantitatea de sebum produsă de piele. Recomandat pentru tenul gras este uleiul de jojoba. Are o textură asemănătoare cu uleiul natural al pielii. El poate fi combinat cu gel de aloe vera.
Piele mixtă
Acest tip de piele este caracterizată prin uscare în zona obrajilor, iar în zona T (frunte, nas şi bărbie) există un exces de sebum. Acest lucru îngreunează folosirea unei singure creme. În acest caz, ar trebui să foloseşti diferite uleiuri pentru fiecare zonă. Cu toate acestea, poţi prepara un amestec care să echilibreze deshidratarea şi excesul de sebum: combină ulei de nucă de cocos extravirgin şi ulei de lavandă.
Piele delicată şi sensibilă
Întotdeauna trebuie să tratezi pielea delicată şi sensibilă cu multă grijă – ea poate reacţiona la orice component sintetic sau natural. Cel mai bun ulei hidratant pentru acest tip de piele este uleiul de gălbenele, care poate fi combinat cu gel de aloe vera. Ambele au proprietăţi benefice pentru reducerea iritaţiei şi a mâncării.
Credit foto: www.beautyhealthtips.in