Uleiuri hrănitoare pentru păr

1 74902 original jpg jpeg

Uleiurile de păr hrănesc, regenerează, stimulează creştereaşi ajută scalpul atunci când te confrunţi cu iritaţii sau mătreaţă. Află care sunt potrivite tipului tău de părşi cum poţi să le foloseşti, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Uleiul de argan

Unul dintre cele mai populare uleiuri,datorită beneficiilor pe care le oferă în îngrijirea pielii şi a părului,este uleiul de argan. Supranumit şi lichidul de aur,acesta conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi esenţiali şi vitamina E,hidratând firul de păr în profunzime. Este indicat în special persoanelor cu un păr fragil,deteriorat,cu vârfurile despicate sau cu un aspect tern. Folosirea frecventă a acestuia îmbunătăţeşte elasticitatea părului,prevenind inflamarea scalpului,apariţia mătreţii sau a iritaţiilor. Totodată,redă strălucirea şi vitalitatea podoabei capilare.  Poţi folosi produse special create pentru păr,pe bază de ulei de argan,sau în forma sa brută,presat la rece.

Uleiul de migdale

Este indicat persoanelor care se confruntă cu mătreaţă sau dermatită seboreică,deoarece calmează mâncărimile şi hidratează puternic pielea capului. Are o consistenţă uşoară,deloc grasă,şi se absoarbe rapid,fără să încarce porii. Conţine acizi graşi,dar şi vitamine şi antioxidanţi,în special vitamina E,A,D şi vitamina K. Totodată,uleiul de migdale ajută la creşterea părului,făcându-l mai puternic şi mai strălucitor.

Uleiul de cocos

Bogat în acid lauric,acesta penetrează învelişul firului de păr,oferindu-i o hidratare în profunzime. Uleiul de cocos stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului,ajutând în procesul de regenerare şi creştere. Mai mult,acesta are proprietăţi antifungice,distrugând bacteriile care determină apariţia mătreţii. Este indicat şi în cazul în care părul tău se încurcă uşor,reducând pierderea de proteine şi îmbunătăţindu-i sănătatea în general. Aplică-l doar pe vârfuri,folosind un pieptăn cu dinţi rari,pentru a îl descurca,întodeauna de jos în sus. Este foarte bun şi ca protecţie solară,protejându-ţi părul în mod natural de razele nocive ale soarelui. Tot ce ai de făcut este să aplici o cantitate mică de ulei pe toată lungimea firului de păr,pentru a îl proteja de soare şi deshidratare,în special în timpul verii. Alege varianta de ulei de cocos organic extravirgin,pentru cele mai bune rezultate.

Uleiul de ricin

Conţine o varietate de minerale,esenţiale pentru creşterea părului frumos şi des. Uleiul de ricin are proprietatea de a oferi un plus de strălucire,ajutând-ul să reflecte lumina mai intens. Are în compoziţia sa ingrediente ce previn despicarea firelor de păr,precum aminoacizi,acizi graşi sau Omega 6. Acestea penetrează părul degradat,ajutându-l să reţină umezeala. Îl poţi folosi şi pentru creştere,stimulând microcirculaţia sângelui de la nivelul scalpului. Uleiul de ricin îi asigură părului hrănire şi rezistenţă,fiind folosit şi ca remediu împotriva căderii sau pentru recăpătarea desimii. Îl poţi combina cu ulei de cocos sau ulei de măsline,deoarece are o compoziţie vâscoasă,care poate fi greu de manevrat.

Uleiul de avocado

Are un conţinut impresionant de vitamine,în special vitamina E,esenţială pentru sănătatea pielii. Ajută părul să crească rezistent şi strălucitor,fiind indicat în cazul unui scalp uscat,prediscups la descuamare,prevenind apariţia cojilor inestetice. Hrăneşte rădăcinile,protejează vârfurile şi redă vitalitatea părului,în special atunci când acesta devine fragil datorită vopsirii repetate sau a folosirii aparatelor de coafat pe bază de căldură.

Cum se aplică uleiul de păr

Înainte de aplicare,orice ulei de păr trebuie să aibă o temperatură călduţă,pentru a pătrunde mai bine în firul de păr. Toarnă cantitatea pe care urmează să o foloseşti într-un recipient,pe care îl încălzeşti 1-2 minute pe baie de aburi sau masează-l pur şi simplu câteva minute în palme. Ridică fiecare şuviţă de păr,iar cu ajutorul unei dischete de vată îmbibată în lichid,rulează uşor pe toată lungimea ei. În acest fel,uleiul va fi distribuit pe toată suprafaţa părului,inclusiv la rădăcini. O dată aplicat,se masează uşor scalpul cu buricele degetelor,aproximativ 10 minute,pentru ca acesta să pătrunda în structura firului de păr,iar circulaţia sângelui să fie activată. Se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute,având părul înfăşurat într-un prosop îmbibat cu apă fierbinte şi bine stors sau acoperit cu o cască de duş. În acest fel,porii pielii se vor deschide,iar uleiul va fi mai uşor absorbit. Poţi lăsa să acţioneze şi peste noapte,atunci când ai mai mult timp. Şamponează până când excesul este eliminat.

Ştiai că...

...pentru efecte vizible trebuie să foloseşti tratamentele cu ulei cel puţin o dată pe săptămână? Nu renunţa dacă nu observi o îmbunătăţire a firului de păr imediat,nici degradarea nu se produce într-o singură noapte.

...nu trebuie să te fereşti de uleiuri chiar dacă ai un păr gras? Acestea pot regla secreţia de sebum,fiind eficiente împotriva afecţiunilor scalpului. 



Recente

Jennie Garth  foto   Instagram jpg
Jennifer Lopez colaj Instagram jpg
planet volumes qxIObOAjoOc unsplash jpg
AHA  foto   Profimedia jpg
Britney Spears  foto   Profimedia jpg
Bridgerton  foto   Profimedia jpg
Brad Pitt cu familia  foto   Profimedia jpg
Dakota Johnson  foto   Profimedia jpg
Cole Escola la premiile Tony  foto   Profimedia jpg
numerology concept with pink light jpg
Patsy Kensit  foto   Profimedia jpg
Adele  foto   Profimedia jpg
profimedia 1007945323 jpg
Jamie Oliver  foto   Profimedia jpg
Baba Vanga de Japonia  foto   Profimedia jpg
profimedia 0798069105 jpg
1749130506 K9fu jpg
Baywatch  foto   Profimedia jpeg
Steve Jobs  foto   Profimedia jpg
Jessie J  foto   Profimedia jpg