Vedeta care și-a primit Oscarul stând în pat. A făcut-o doar pentru atenție?

În timpul decernării Premiilor Oscar din anul 1946,  actrița Joan Crawford nu s-a aflat în sală când a fost desemnată „cea mai bună actriță‟. Inedit este că ea și-a primit premiul aflându-se în patul său. 

image

Zâmbitoare și plină de farmec, actrița Joan Crawford și-a primit singurul premiu Oscar din carieră din confortul propriei locuințe. Cu părul aranjat și cu machiajul perfect, Crawford a primit reporterii la ea în casă și a atras atenția, mai mult decât dacă ar fi participat personal la decernarea premiilor. 

Citește și: Ce actor a ținut Oscarul în vitrina magazinului părinților lui? Nu i-a schimbat locul 25 de ani

De ce și-a primit Oscarul de acasă

Joan Crawford a câștigat atunci primul și singurul Oscar din carieră pentru filmul din anul 1945, „Mildred Pierce‟, unde a jucat în rolul principal. Crawford era așteptată în sală, însă a preferat să invite echipa de filmări la ea acasă, deoarece a spus că era bolnavă, iar medicul i-a recomandat să rămână în pat: 

În noaptea decernării Premiilor Oscar, aveam o temperatură mare. Am suferit de gripă săptămâna trecută. Gripa cuplată cu tensiunea nervoasă de a fi eligibilă pentru un Oscar, m-au făcut să tremur de frisoane și febră‟, explica ea

În cartea din 1980, „Conversations with Joan Crawford‟, ea a recunoscut că a consumat alcool în seara respectivă, pentru a-și face curaj: „Îmi amintesc cum m-am simțit în noaptea în care au fost acordate premiile. Speriată, îngrozită de gândul că mă uit la acei oameni, crezând că nu voi obține ce îmi doresc, am rămas acasă și m-am întărit, probabil un pic prea mult, pentru că atunci când am fost anunțată, nimic nu avea sens‟.

Vezi și: Recorduri la Oscar: cel mai tânăr și mai bătrân câștigător, cel mai premiat artist din istoria galei

Mai târziu, Joan Crawford a mărturisit că unul dintre motivele pentru care a preferat să stea acasă, a fost reprezentat de teama că nu va obține Oscarul. Ea credea că Ingrid Bergman îl va câștiga pentru „The Bells of St. Mary’s‟: „Mi-a fost frică să pierd. Tensiunea este teribilă când stai acolo și aștepți‟, spunea ea. 

A fost strategie publicitară?

În timp ce actrița a susținut că a avut motive persoane pentru a-și primi Oscarul de acasă, în presă s-a teoretizat că totul a fost doar o strategie publicitară. „Părea să nu-i fie rușine și nu avea nicio problemă să arate cât de mult își dorește atenție‟,a declarat jurnalistul Dave Karger. În plus, editorialista Hedda Hopper a scris despre Crawford: „Când vine vorba de a oferi spectacol, nimeni nu o poate depăși pe Joan Crawford‟. 

Joan Crawford a murit în anul 1977, iar în anul 2012, Oscarul său a fost scos la licitație și vândut pentru suma de 430.000 de dolari.

Sursă foto: PinterestRecente

Dumnezeu jpg
Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger jpg
Google Bard jpg
Luna si Mercur in trigon pe 8 februarie 3 nativi egoisti in dragoste Sursa foto shutterstock 1770076130 jpg
meghan markle printul harry botez baietel jpeg
Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg