Vrei un ten frumos și sănătos? Află de câte ori trebuie să te speli pe față!

Curățarea zilnică a pielii este esențială pentru un ten sănătos și strălucitor. Dar de câte ori trebuie să te speli pe față pentru a te bucura de un aspect frumos? Află care este recomandarea specialistului în dermatologie! 

image

Este esențial să îți cureți zilnic tenul, deoarece reziduurile de machiaj sau de praf, precum și excesul de sebum sau celulele moarte pot înfunda porii, ceea ce crește riscul de erupții, iritații și aspectului îmbătrânit. Mai mult, curățarea feței împrospătează pielea și îi oferă tenului șansa de „a respira‟. 

Totuși, curățarea feței nu este o acțiune atât de simplă precum ai crede! Contează foarte mult produsele pe care le folosești, modul în care o faci și frecvența. 

Spre exemplu, demachiantul potrivit poate îmbunătăți sănătatea pielii, în timp ce un produs ales greșit, care nu este destinat tipului tău de piele, poate afecta bariera protectoare, provoca uscăciune și iritații. De asemenea, folosirea unui produs de curățare prea blând nu va îndepărta complet murdăria, transpirația, celulele moarte și excesul de ulei de pe față, ceea ce nu este benefic! 

Citește și acest articol: Ai împlinit 40 de ani? Renunță la aceste cosmetice! 

Cum îți alegi demachiantul? 

Dr. Ryan Turner, medic dermatolog în New York, spune că dacă ai pielea sensibilă este bine să folosești un demachiant lăptos, fără spumă sau apă micelară. În schimb, dacă ai un ten normal sau gras, ia în considerare un produs de curățare care face spumă, deoarece este necesar să îndepărteze complet excesul de ulei de pe piele! În cele din urmă, dacă ești predispusă la acnee, specialistul îți recomandă să folosești un produs de curățare care conține acid salicilic. Acesta va îndepărta excesul de sebum și celulele moarte de pe suprafața pielii, iar în același timp îți va lumina tenul. 

După ce te-ai demachiat, este bine să te speli pe față cu apă călduță, apoi să aplici gel de curățare, pe care să îl masezi cu mâinile pe ten timp de 60 de secunde, apoi să îl îndepărtezi cu apă călduță. 

Citește și acest articol: Ia-ți „Adio!” de la tenul tern! Hidratare ca la carte cu măști pentru piele uscată 

De câte ori este bine să te speli pe față într-o zi? 

Pentru o îngrijire corectă a tenului, medicul dermatolog îți recomandă să te speli pe față de două ori pe zi - dimineața și seara. Chiar dacă ai ieșit din casă fără vreun produs pe ten, murdăria și uleiul se acumulează pe suprafața pielii, așa că folosirea unui gel de curățare sau a unei ape micelare și spălarea cu apă călduță la finalul zilei este importantă. Dacă se întâmplă să sari peste o sesiune de spălare a feței, specialistul recomandă ca aceasta să fie dimineața și nu seara! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Alergii  jpg
Fiica Christinei Applegate suferă de o boală rară jpg
Vedete  jpg
Otilia jpeg
SAGA24 landscape png
UNTOLD   TOP 100 FESTIVALS 2024 jpeg
pozitie verticala jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Pierce Brosnan  foto   Shutterstock jpg
moarte jpg
Shania Twain jpg
Nicola Peltz, Victoria Beckham  jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock jpg
nunta jpg
UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi  jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg