Vrei să estompezi semnele vizibile ale îmbătrânirii? Apelează la aceste trucuri de machiaj!

Machiajul te ajută să îți evidențiezi frumusețea, astfel încât să te simți încrezătoare în aspectul tău fizic. De asemenea, poate face minuni pentru a părea mai tânără. Iată cum! 

image

De la pregătirea tenului și până la alegerea produselor de machiaj, toate aceste trucuri te ajută să estompezi semnele de îmbătrânire ale pielii și să te bucuri de un aspect tânăr. 

Citește și: Ce ți se poate întâmpla dacă porți machiaj zilnic, indiferent de ten 

Cum îți pregătești tenul

Pentru început, este necesar să îți pregătești tenul. Începe prin aplicarea unei creme hidratante cu factor de protecție solară (SPF) 30. Ideal este ca produsul să conțină peptide, vitamina B și acid hialuonic, deoarece te va feri de razele nocive ale soarelui, va îmbunătăți fermitatea și elasticitatea pielii.

Dacă te-ai trezit cu cearcăne, aplică o cremă de ochi sau un ser care să conțină cofeină. Această substanță ajută la strângerea zonei și la estomparea cearcănelor. Aplică ușor produsul cu degetul inelar, fără presiune asupra pielii delicate! 

Așa aplici corect machiajul! 

Înainte să folosești fondul de ten, aplică o bază pentru machiaj, care ajută la netezirea pielii și la menținerea produselor pe ten pe tot parcusul zilei. Optează pentru o formulă hidratantă, precum cea care conține ulei de semințe de struguri și vitamina E. De asemenea, asigură-te că baza pe care o folosești și fondul de ten au aceeași formulă, respectiv ulei sau apă. Dacă vei amesteca formula pe bază de apă cu cea pe bază de ulei, produsele se vor separa, iar machiajul va aluneca pe față.

De asemenea, când vine vorba despre alegerea fondului de ten, optează pentru un produs special pentru tenul matur, care maschează imperfecțiunile. Alege un fond de ten non-comedogenic, cu protecție solară, astfel încât să nu te irite și să acopere imperfecțiunile. Aplică-l uniform cu pensula sau cu burețelul umed!

Citește și: La ce riscuri te expui dacă nu îți cureți pensulele pentru machiaj și cum o faci corect 

Ulterior, așteaptă câteva minute și folosește un corector de culoare roz sau piersică, în zona cearcănelor, pentru un efect de netezire și strălucire. Pentru a elimina roșeața și semnele de oboseală, folosește un creion alb pe linia interioară a ochilor sau o nuanță nude. Apoi, aplică un primer pentru gene, iar după ce produsul se usucă, folosește rimelul preferat.

În ceea ce privește alegerea fardului de ochi, optează pentru culori neutre. Alege, în schimb, nuanțe strălucitoare, precum roz, pentru pudra de obraz.

La final, când îți aplici creionul pentru buze, evită colțurile exterioare ale gurii, deoarece favorizează aspectul îmbătrânit. Aplică-l până la jumătatea buzelor și amestecă culoarea cu degetele. Dacă îți dorești să obții un efect de lifting, folosește puțin iluminator sau corector în colțurile exterioare ale gurii și aplică ulterior un ruj într-o nuanță închisă. 

Sursă foto: Shutterstock    



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg