Ia-ți „Adio!” de la tenul tern! Hidratare ca la carte cu măști pentru piele uscată

Nu e nicio exagerare să spunem că poți obține un ten hidratat și revigorat peste noapte, pentru că măștile de față au efect... în timp ce tu dormi. Ce măști sunt recomandate pentru pielea uscată?

image

Îți dorești un ten hidratat și revitalizat peste noapte? La propriu și la figurat, pentru că măștile de față pot avea efect rapid și sunt, de multe ori, folosite de seara până dimineața. Încearcă aceste trei măști cu efect revigorant!

Pielea deshidratată nu e același lucru cu pielea uscată. Un ten uscat produce mai puțin sebum și te poate strânge, îți dă acea senzație neplăcută că te ține pielea atunci când râzi. Însă pielea deshidratată e cea care pierde apă. Până și oamenii cu ten gras pot avea piele uscată. Măștile hidratante oferă pielii tale nutrienții necesari menținerii unui ten elastic, fin la atingere și revigorat, fac ca întregul tău chip să arate mai bine și sunt o bază minunată pentru orice produs cosmetic folosit ulterior.

Masca cu avocado, miere și iaurt

Nu trebuie să cheltuiești mici averi pe produsele de hidratare din comerț, ca să obții un ten care să arate mai odihnit și mai revitalizat ca niciodată. Și nici nu trebuie să apelezi la procedurile invazive din saloanele de cosmetică pentru a-ți hrăni pielea. Poți face chiar acasă la tine câteva amestecuri naturale, fără conservanți sau ingrediente toxice, care să-ți garanteze rezultatul mult dorit.

Alege, astfel, mierea, care este un „umidificator‟ natural, iaurtul, care adaugă o finețe aparte pielii tale, și avocado, care are proprietăți anti-inflamatorii și este bogat în vitamina C, menită să deschidă la culoare pielea, conferindu-i, în același timp, prospețime. Ia, astfel, o jumătate de avocado, o lingură de iaurt grecesc și alta de miere (preferabil organică), pentru a crea un amestec benefic pielii tale.

image

Aplică mixul pe față seara, înainte de culcare, și dormi cu el pe chip. Clătește-te dimineața cu apă pe față pentru a înlătura resturile măștii și-a scoate la vedere tenul reîmprospătat și hidratat.

Masca cu albuș de ou, lămâie și ovăz

Te-ai întors târziu acasă aseară și nu te-ai mai demachiat? Ni se întâmplă tuturor asta din când în când. Când simți organismul obosit și pielea ternă și neatrăgătoare, apelează la un mic truc – fă-ți o mască de față care să-ți „trezească‟ tenul din amorțeală, să-ți curețe porii de resturile provenite de la produsele cosmetice sau de poluarea la care îl expui zilnic.

Ovăzul îți exfoliază pielea perfect, în timp ce zeama de lămâie îți curăță porii, iar albușul de ou îți întinde tenul de parcă ai din nou 20 de ani. Pune o lingură de fulgi de ovăz într-un bol, după care adaugă o lingură întreagă de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și un albuș de ou.

image

Amestecă totul bine, pentru a crea o compoziție omogenă, și apoi aplic-o cu degetele sau cu o pensulă pe față. Rămâi cu masca peste noapte, pentru un efect optim. Dimineața, câte te vei privi în oglindă, nici n-o să-ți vină să crezi cât de proaspăt și de hidratat va fi tenul tău!

Masca cu kiwi și iaurt

Ingredientele de care ai nevoie în realizarea acestei măști: doi kiwi, trei linguri de iaurt grecesc, o lingură de zeamă de portocală proaspăt stoarsă și o lingură de ulei de măsline sau de migdale. Le amesteci bine pe toate într-un recipient, apoi aplici întregul amestec pe față, evitând ochii și gura, evident.

De ce să alegem aceste ingrediente? Kiwi conține acizi alfa hidroxilici, care curăță în profunzime pielea fără să-i afecteze echilibrul natural, dar și vitamina C, atât de eficientă în decolorarea tenului pigmentat de la soare. Portocala e bogată în antioxidanți, care mențin elesticitatea pielii și reduc apariția petelor pigmentare, iar uleiul conferă acea delicatețe binevenită tenului tău.

foto - Shutterstock