12-14 bucăţi

1 h 10' 

dificultate medie

Ingrediente

1 kg cartofi fierţi în coajă

2 ouă

70 g făină

1 praf de sare

12-14 caise medii

200 g pesmet

2-3 linguri ulei

150 g zahăr

½ linguriţă scorţişoară

Curăţă cartofii de coajă cât sunt încă fierbinţi şi pasează-i cu zdrobitorul de cartofi. Adaugă ouăle bătute, praful de sare şi făina şi omogenizează compoziţia.

Taie fiecare caisă în două, scoate sâmburele, apoi reconstituie caisa din cele două jumătăţi. Ia câte o lingură din compoziţia de cartofi şi, cu mâinile uşor umezite, înveleşte caisele, formând astfel găluştele.

Pune la fiert o oală mare, cu multă apă. După ce clocoteşte, adaugă găluştele, având grijă să nu aglomerezi oala. Când plutesc la suprafaţă, mai lasa-le un minut, apoi scoate-le pe o tavă, cu o spumieră.

Într-o tigaie antiaderentă pune uleiul, lasă-l să se încălzească şi adaugă pesmetul. Amestecă încontinuu, până ce pesmetul se rumeneşte. La final, adaugă zahărul şi scorţişoara şi ia tigaia de pe foc.

Trece gomboţii prin acest amestec, până sunt acoperiţi total. Serveşte-i calzi sau reci.