Gulaş de post, reţetă uşor de făcut
Dacă ţii post, dar ai poftă de un gulaş delicios, află că poţi înlocui carnea din el cu ciuperci. Gustul va fi la fel de aromat, dar aportul de proteine mai scăzut. Învaţă să faci un gulaş de post, reţetă uşor de făcut!
Gulaş de post - ingrediente
1 kg ciuperci proaspete
4 cartofi
2 cepe
100 ml ulei
o lingură boia dulce
o linguriţă coriandru
o linguriţă făină
sare
piper
Gulaş de post - mod de preparare
Taie ciupercile în patru. Pune-le la călit împreună cu ceapa tocată mărunt şi ulei.
După ce se lasă zeama de la ingredientele de mai sus, adaugă făină şi 2 căni cu apă.
Taie cartofii cubuleţe şi adaugă-i peste conţinutul de mai sus.
Pune coriandru şi boia. Lasă la fiert până când cartofii se înmoaie şi conţinutul se îngroaşă.
Adaugă sare şi piper după gust.
Gulaşul se poate servi cu pâine proaspătă de casă sau mămăliguţă. Poftă buna!
Sursa: secretele.com