Spre finalul lunii septembrie, începând din ziua 27, planeta Mercur va fi retrogradă până în 16 octombrie, ceea ce va aduce probleme legate de comunicare, neînţelegeri, probleme legate de documente, interpretări greşite de mesaje. Iată de ce va urma o perioadă plină de provocări, mai ales în octombrie! De aceea, este necesar să ne apropiem mai mult de cei dragi, să ne împăcăm cu cei cu care avem supărări şi să scoatem la iveală secrete dacă este cazul, pentru a nu fi destabilizaţi complet atunci când unele adevăruri neliniştitoare vor fi dezvăluite în luna dificilă care se apropie. Apropierea dintre Mercur şi Jupiter va aduce o lumină de bun augur asupra oricui alege să spună adevărul şi să pledeze pentru el, îndeosebi în ziua de 20 septembrie, când Luna plină este în zodia Peşti.

Este posibil să simţi că trebuie să fii mai atent la ceea ce spui şi ce faci, pentru a nu crea neînţelegeri. Meditează asupra obiectivelor tale şi rezervă-ţi timp ca să planifici următoarele tale acţiuni, mai degrabă decât să iei măsuri directe. Sezonul Balanţei pune accentul pe relaţiile romantice şi echilibrul personal. Vei dori să foloseşti următoarea perioadă pentru a răsfăţul tău şi al celor dragi.

Berbec

Vei primi ajutor de la prieteni şi suport de la susţinători, dar chiar şi aşa, în continuare, nu este indicat să porneşti pe noi direcţii, cu noi proiecte, căci ele îţi  consuma toată energia şi vei lăsa altele în urmă, neterminate. Subiectivitatea percepţiei te va ajuta să evaluezi corect comportamentul propriu. Afectiv, în relaţiile amoroase, înstrăinarea este posibilă din cauza manifestării geloziei şi a conflictelor de proprietate. Nici separarea nu este exclusă.