Ingrediente Prăjitură cu morcov şi mere

  • 1 cană morcov ras
  • 1 cană măr ras
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 100 g stafide
  • 3 căni făină cernută
  • zeamă şi coajă de la o portocală
  • 1-2 linguriţe scorţişoară
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de rom

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

Mod de preparare Prăjitură cu morcov şi mere

Amestecăm uleiul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând morcovul, mărul, scorţişoara, sucul de portocală, coajă rasă a acesteia, făină cernută şi amestecată cu praful de copt, la sfârşit stafidele şi esenţa de rom.

Pregătim o tavă, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei şi o tapetăm bine cu făină şi turnam compoziţia omogenizată bine, scrie sfatulparintilor.ro.Tava merge în cuptorul încins, la o temperatura potrivită, astfel încât să nu se ardă, unde va petrece între 45-60 minute. Testaţi cu o scobitoare pentru a vedea dacă este coaptă.

Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete

După coacerea prăjiturii, o lăsăţi să se răcească bine înainte să o porţionaţi şi să o pudraţi cu zahăr.

Poftă bună!