Cum îţi îngrijeşti părul şi pielea toamna

1 77109 original jpg jpeg

Tu cum îţi îngrijeşti părul şi pielea la început de toamnă? Sezonul estival a fost o adevărată fericire, dar ce zici de toate efectele secundare lăsate de soare asupra corpului! Fie că este vorba de apa sărată, de razele puternice ale soarelui, de nisip sau chiar de aerul condiţionat, aceşti factori afectează sănătatea pielii şi a părului fără să observi.

Andreea Haş, make-up artist Bottega Verde, dezvăluie câteva secrete care te vor ajuta să refaci atât starea naturală a pielii tale, cât şi structura firelor de păr, după expunerea prelungită la razele puternice ale soarelui.  

Restabileşte echilibrul natural al tenului

„Pielea de pe faţă are o protecţie naturală: bariera hidrolipidă. Aceasta te ajută să îţi menţii tenul curat şi sănătos, însă expunerea prelungită la soare o poate deteriora. Urmează acest ritual simplu, de două ori pe săptămână, pentru a restabili bariera naturală a tenului tău”, precizează Andreea Haş.

1. Îndepărtează machiajul cu un gel de curăţare moale pentru a preveni uscarea şi pentru a hidrata pielea

Gelul demachiant cu extract de quillaia  conţine o formulă delicată, ideală pentru curăţarea tenului şi pentru eliminarea urmelor de machiaj, chiar şi din zona ochilor, prevenind senzaţia de arsură. Utilizat în fiecare zi, dimineaţa şi seara, ajuta la menţinerea tenului proaspăt. Quillaia este cunoscută ca lemnul din Panama, din scoarţa sa extrăgându-se saponinele vegetale care contribuie la acţiunea sa naturală.

2. Aplică un gel-scrub pentru faţă şi masează-l uşor, apoi clăteşte pielea

„Alege un gel demachiant şi exfoliant, pentru a combina cele două acţiuni de care tenul tău are nevoie. Gelul demachiant exfoliant cu grepfrut roz este un gel proaspăt şi delicat, ideal pentru curăţarea tenului  cu impurităţi. Formula sa specială de tip gel, îmbogăţită cu extract de grepfrut roz are o dublă acţiune: datorită prezenţei microgranulelor exfoliante, îndepărtează celulele moarte şi impurităţile, oferind în acelaşi timp o senzaţie de prospeţime şi splendoare. Utilizat în fiecare zi, reprezintă un ritual de frumuseţe pentru ten”, declară Andreea.

3. După duş, aplică un ser facial care se absoarbe rapid în piele, fără a o încărca

Serul elasticizant şi nutritiv cu vitamina E şi complex de uleiuri vegetale îmbracă imediat pielea într-o minunată senzaţie de delicateţe prelungită. Este ideal pentru pielea uscată şi sensibilă. Se aplică singur sau în combinaţie cu tratamentul zilnic, desfăşurând o acţiune tratament care combate şi previne ridurile de expresie şi semnelor de bătrâneţe. Textura sa de tip ulei este plăcută la atingere şi uşor de întins. Formula sa conţine un complex de uleiuri vegetale apreciate, cu o cunoscută acţiune emolientă, protectoare, nutritivă şi regenerantă, cu funcţie antioxidantă, care ajută la prevenirea îmbătrânirii cutanate.

4. Aplică o cremă bogat hidratantă,  adaptată nevoilor tenului tău

Crema hidratantă pe bază de crin alb, destinată tenului normal şi uscat, din gama Cremafiori reprezintă alegerea ideală, fiind un tratament intensiv pentru hidratarea pielii uscate şi sensibile. Având  o textură bogată, crema se absoarbe rapid, având o acţiune elasticizantă şi hidratantă. Parfumul sau prezintă note relaxante, pentru o piele care renaşte, fiind zi după zi mai luminoasă, catifelată şi elastică.

Repararea intensivă a părului

Îngrijirea părului după expunerea la soare este foarte importantă. Vara, poboaba capilară are foarte mult de suferit din cauza soarelui puternic, dar şi a clorului din apă din piscină sau a apei sărate din mare. La sfârşitul sezonului estival, şuviţele devin uscate şi lipsite de vitalitate, aparent imposibil de reparat.

Dacă părul tău a devenit fragil şi vizibil deshidratat, este momentul să asculţi sfaturile specialiştilor pentru îngrijirea părului.

1. Curăţarea vârfurilor despicate

Pentru iubitoarele de păr lung este foarte greu să renunţe la câţiva centimetri din lungime, însă, mai ales toamna, este recomandat să tunzi corespunzător vârfurile arse sau despicate. Îngrijirea părului trebuie să fie adecvată: „Chiar dacă ne dorim păr din ce în ce mai lung, trebuie să luăm în considerare tunsul  vârfurilor. Doar aşa se poate evita o degradare accentuată a părului”, spune Andreea Hâş.

2. Măştile naturale, pe bază de uleiuri hidratante

Este bine ca, din când în când, să îţi răsfeţi podoabă capilară cu măşti realizate din ingrediente naturale: „Este indicat ca temperatura ambientală să fie cât mai ridicată în momentul aplicării acestor măşti. Astfel, porii sunt deschişi, iar substanţele hidratante pătrund mult mai bine în rădăcina firului de păr”, recomandă Andreea.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg