Inventatori care n-au câştigat niciun ban de pe urma invenţiilor lor. Alţii au profitat de pe urma ideilor

1 shutterstock 305515292 jpg jpeg

O cale sigură de îmbogăţire este să inventezi ceva ce ar putea fi de folos unei lumi întregi. Au existat inventatori care au adunat averi enorme de pe urma ingeniozităţii lor, dar şi mulţi alţii care nu au câştigat niciun ban pentru ideile bune.

Unii inventatori sfârşesc în sărăcie în ciuda muncii lor grele, în timp alţii profită de pe urma lor. Din numeroase motive, obţinerea unui profit cu ajutorul unei idei strălucite poate fi greu de realizat. Pe lângă această idee, este nevoie de capital pentru a fabrica produsul pe care l-au gândit. Descoperă câţiva oameni care au avut scânteia de geniu, dar nu şi banii necesari pentru a-şi materializa ideile!

Catherine Hettinger, inventatoarea spinnerului

O jucărie care a cucerit pe mulţi copii începând din anul 2017, spinnerul a fost ideea inventatoarei Catherine Hettinger. Este realizat dintr-un rulment cu bile în jurul căruia se roteşte o bucată de plastic sau metal. Mulţi tineri şi copii sub vârsta de 18 ani au cel puţin unul. În mod normal, aceasta ar fi o veste bună pentru inventatoare, dar Hettinger, care avea un brevet al designului, a fost forţată să renunţe la el în 2005, deoarece nu-şi putea permite cei 400 de dolari care i se cereau pentru a-l reînnoi. Probabil că acum regretă din tot sufletul decizia aceasta. Ar fi putut fi milionară acum.

John Walker n-a brevetat invenţia chibriturilor de teamă că nu sunt sigure

Percepţia ta asupra lumii înconjurătoare se schimbă atunci când îţi dai seama că fiecare obiect din jurul tău este produs de cineva, dar a fost gândit de altcineva. De exemplu, ideea de a răzui un băţ mic pentru a face focul pare să fi existat dintotdeauna, dar chibriturile au fost inventate de fapt în 1824 de un chimist britanic, numit John Walker. A fost privit cu scepticism de colegii săi când a pus o pastă de sulf pe un băţ care a scos scântei când a răzuit-o cu ajutorul unei suprafeţe aspre. N-a trecut mult timp până a vândut primele chibrituri. Walker a refuzat să-şi breveteze invenţia pentru că era preocupat de siguranţa focului, aşa că alţii au profitat.

Daisuke Inoue a venit cu ideea tonomatului de karaoke

Karaoke este un gen de invenţie care apare o dată pe generaţie. De aceea, este dureros să auzi că omul care a venit cu ideea şi a construit primele aparate de karaoke n-a văzut niciun ban de pe urma acesteia. Daisuke Inoue era bateristul unei trupe japoneze care cânta într-un bar şi care îi lăsa pe clienţi să urce pe scenă şi să cânte hiturile preferate. Într-o zi, un tip i-a cerut să înregistreze piese de fundal pentru a putea cânta fără trupă şi aşa s-a născut karaoke. În 1971, Inoue a produs o maşinărie independentă care  reda 8 piste, avea un microfon şi funcţiona la introducerea de monede. N-a brevetat niciodată invenţia şi nu după mult timp până când tonomatele de karaoke mai sofisticate tehnologic au împânzit întregul Tokyo.

Am fi cunoscut mai târziu World Wide Web fără Tim Berners-Lee

Fără invenţia lui Tim Berners-Lee, nu ai fi aflat de el pe această cale. La sfârşitul anilor 1980, el a făcut o propunere pentru o metodă de partajare a documentelor hipertext pe internet, creând ceea ce noi cunoaştem ca World Wide Web. Această reţea a ajuns să remodeleze modul în care trăim în lumea modernă. Berners-Lee n-a brevetat conceptul său. Totuşi, nu a trecut mult timp până când toată lumea a început să-l folosească. S-a descurcat bine şi fără banii pentru ideea lui, iar în anul 2004, a fost numit cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Ron Klein a realizat banda magnetică de pe spatele cardului de credit

Astăzi, există nenumărate exemplare ale invenţiei lui Ron Klein. El a inventat banda magnetică care se află pe spatele cardului de credit sau de debit care permite magazinelor să scaneze şi să se conecteze la contul tău pentru a scoate bani. Înainte de a exista, magazinele trebuiau să verifice manual numerele pe o listă uriaşă ceea ce dura enorm. Klein nu a brevetat niciodată ideea benzii magnetice, aşa că a fost adoptată rapid de aproape orice companie care există în lume. Din fericire, a făcut bani dintr-o grămadă de alte invenţii.

FOTO: Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg