La cât scandal au iscat căsnicia lui Depp cu Amber şi divorţul lor deloc amiabil, primul mariaj al actorului a trecut aproape neobservat. De fapt, foarte puţină lume ştie că starul hollywoodian a mai fost însurat. După ce a renunţat la liceu, Johnny a înfiinţat trupa The Kids, care ajunsese destul de importantă încât să cânte în deschiderea unor formaţii sau artişti precum Ramones, Iggy Pop, The Pretenders şi Talking Heads. Iar prin intermediul trupei sale a întâlnit-o Depp pe cea care i-a fost prima soţie. Lori era nimeni alta decât sora basistului din formaţia sa.

 

Când The Kids s-a mutat la Los Angeles, trupa s-a destrămat, însă singurul lucru pozitiv care a existat la acea vreme în viaţa lui Johnny era mariajul său cu Allison. Cei doi s-au căsătorit în 1983, în Florida de Sud, când el n-avea mai mult de 20 de ani, iar ea, 25, când au ajuns împreună la altar.

 

Când cei doi soţi se mutaseră în Los Angeles, Allison plănuia să înceapă o carieră muzicală împreună cu partenerul ei de viaţă, însă a trebuit să renunţe la planurile ei de-a deveni producător muzical atunci când a surzit parţial cu urechea stângă.