3 tratamente de albire a dinţilor

1 tratamente de albire adintilor jpg jpeg

Îţi doreşti o dantură sănătoasă şi un zâmbet alb? Câteva ingrediente la îndemână te vor ajuta să scapi de culoarea gălbuie şi de petele apărute pe dinţii tăi, redându-le strălucirea şi frumuseţea. Îţi prezentăm trei tratamente de albire a dinţilor.

Obiceiurile zilnice, igiena necorespunzătoare, alimentaţia nesănătoasă, moştenirea genetică şi evitarea vizitelor la medicul dentist îţi pot afecta atât dinţii, cât şi gingiile. De aceea este indicat să foloseşti câteva tratamente de albire a dinţilor.

Bicarbonat de sodiu şi lămâie

Este una dintre cele mai popularetratamente de albire a dinţilor la domiciliu. Reacţia bicarbonatului cu acidul din sucul de lămaie are un efect extraordinar asupra dinţilor. Amestecă bicarbonatul de sodium cu suc de lămâie şi periază-ţi dinţii o dată pe săptămână. Nu este indicat să te speli cu bicarbonate de sodium zilnic, deoarece praful este foarte abraziv şi poate afecta smalţul dentar. Dacă apar iritaţi, nu-l mai utiliza.

Citeşte şi: Cum să ai dinţi albi şi strălucitori

Ulei de măsline şi oţet de mere – tratamente de albire a dinţilor

Pune într-un bol o lingură de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de oţet de mere. Spală-te pe dinţi cu această compoziţie o dată pe săptămână. Nu folosi prea des acest remediu deoarece oţetul poate afecta smalţul dinţilor.

Ulei de cocos, pentru o dantură sănătoasă

Uleiul de cocos poate fi folosit ca pastă de dinţi pentru o dantură mai albă şi mai sănătoasă. Acesta se ţine în gură timp de 20 de minute pe zi, înainte de masă, pentru eliminarea plăcii.

Citeşte şi: De ce scrâşnim din dinţi: cauze şi tratament

De asemenea, s-a constatat că uleiul de cocos este eficient împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la apariţia de carii şi boli gingivale, astfel încât poate aduce beneficii sănătăţii orale.

Sursă imagine:Healthcare Blog