4 idei geniale prin care poţi avea o casă cu design unic

1 kitchen 1687121 1920 jpg jpeg

Casa trebuie să reflecte personalitatea locuitorilor ei, iar amenajarea este foarte importantă. Dacă ai văzut sute de idei şi modele de design interior şi parcă nimic nu este complet pe gustul tău, atunci ar trebui să apelezi la câteva idei prin care să adaugi unicitate spaţiului de locuit.

A avea o locuinţă unică nu este o misiune imposibilă şi doar unul sau câteva elemente personalizate vor face toată treaba. În plus, vor înfrumuseţa spaţiul, iar tu te vei simţi bine în propriul tău cămin.

Parchet colorat sau personalizat

Pardoseala este cel mai mare element de decor al camerei, aşa că dacă îţi doreşti o schimbare aceasta poate fi suficientă. Un mod de personaliza locuinţa cu ajutorul pardoselii este să alegi covoare cu modele unicat sau măcar cu decoruri deosebite, care să înveselească încăperea sau care să dea o notă de eleganţă sau stil modern. Dacă vrei să faci o modificare semnificativă atunci schimbarea pardoselii este cea mai bună idee. Iar dacă până de curând pardoselile veneau doar în nuanţe de lemn natural, acum ai la îndemână şi alte soluţii. Un parchet colorat şi personalizat poate aduce o atmosferă deosebită în decor. Un model ce imită paginile unui ziar sau unul cu nuanţe de albastru şi patina timpului sau în combinaţii de culori sunt doar câteva idei de parchet personalizat potrivite pentru un design unic. Lista completă conţine şi modele cu rosturi atipice, un model pentru cei mai îndrăzneţi.

Culorile pereţilor

Mulţi dintre noi optează pentru pereţi în aceeaşi culoare. Albul este una dintre preferinţele celor care îţi doresc o casă luminoasă sau care îşi decorează casa în stil scandinav. Albul este o idee foarte bună, iar pentru a personaliza camerele nu este nevoie de schimbări majore. Este suficient să colorezi unul dintre pereţi sau doar o porţiune. O pată de culoare în nuanţa preferată este oricând o idee bună. Un tablou de mari dimensiuni şi culori vesele sau un perete cu un mesaj interesant sunt, de asemenea, opţiune inspirate şi care vor deveni punctul de interes al camerei, aşa cum poţi vedea în aceste imagini, publicate de Uniunea Arhitecţilor din România.

Decoraţiuni handmade

O casă la curte sau un apartament pot purta amprenta personală dacă te implici cu un strop de creativitate. Dacă eşti pasionat de design interior sau pur şi simplu vrei să-ţi transformi casa într-un colţ de rai, decoraţiunile handmade pot fi de mare ajutor. O măsuţă de cafea cu elemente naturale, o piesă de mobilier recondiţionată sau rafturile pentru cărţi sau flori, pe care le poţi face acasă vor fi nu doar pe gustul tău, ci şi unice.

Încalcă regulile

Dacă ai citit despre designul interior ştii deja care sunt caracteristicile diverselor stiluri. De exemplu, ştii despre stilul vintage că trebuie să conţină piese cu patina timpului, care să emane eleganţă.

Totuşi, pentru un decor unic, poţi încălca diverse reguli. În zilele noastre, este permis să rupi ritmul cu piese de mobilier sau forme care nu s-ar potrivi în mod normal într-o cameră decorată într-un anumit stil. Aşa că dacă ai un decor vintage nu te sfii să adaugi o piesă de mobilier modernă sau o lampă de ultimă generaţie. Aşa cum într-un decor modern poţi duce oricând o oglindă, un fotoliu sau un accesoriu vintage, pentru a da un aer unic încăperii.

De altfel, chiar dacă tendinţele în amenajări interioare se schimbă, camerele locuinţei tale trebuie să poarte o amprentă personală. Trebuie să te regăseşti în spaţiul amenajat, să te bucuri de momentele petrecute alături de cei dragi, în decorul tău preferat.

Foto: Pixabay